Sorprèn que la regidora de Via Pública i Mobilitat se sorprengui que cada vegada hi hagi més gent orinant per racons a la ciutat. Sorprèn perquè de vegades la Sra. Regidora no sembla de Girona. I sort en té (en tenim) que bars i restaurants posin a disposició dels visitants i habituals (de vegades a compte d'una consumició no requerida) el seu particular lavabo. Com pot aspirar Girona a ser una ciutat moderna i de serveis si té zones senceres del terme sense cap servei de lavabos públics? Com pot aspirar Girona a res si té carrers amb una fortor d'orins que tomba?

França, un país desvetllat i de drets, té per dret sagrat tenir informació d'on són els lavabos públics i per dret fonamental, tenir-los en les millors condicions. Per què Girona no té una xarxa de lavabos com cal? No es pot fer política d'aparador amb les multes per orinar al carrer, si no es té ben pensat el servei de lavabos que s'ofereix a la ciutadania i a l'estrangeria. Amb les bicicletes per les voreres sí que es podria fer una bona política (i mira que n'hi ha de brètols de dues rodes fent el que els dóna la gana), però es veu que això no toca perquè les bicicletes no s'han de molestar no fos cas que els seus conductors les canviessin pel cotxe.

Una altra cosa incomprensible és que la senyora Regidora doni per bona l'excusa dels qui diuen que desconeixen l'ordenança que prohibeix orinar al mig del carrer. A veure. Per poc seny que es tingui, per poc evolucionat que es tingui el cervell, és de sentit comú que no es pot orinar per racons i parterres d'una ciutat que és de tots. No sabria dir jo de cap país que exporti turistes o immigrants que tingui per norma el campi qui pugui: "S'ha de pixar on la bufeta o la fisiologia ho demanin". Pot succeir, això sí, que qui ho faci ho hagi de fer per necessitat, la qual cosa òbviament l'exculpa perquè amb ordenança o sense si no hi ha lavabos ja em diran què pot fer; sol succeir, en canvi, que qui ho fa sap perfectament que no ho pot fer però que (literalment) se'n pixa dels altres i de l'ordenança. En aquest cas, no cal una segona oportunitat, un advertiment, etc., se li clava una multa i llestos.

Jutgi el mateix lector si els lavabos públics estan ben indicats i si n'hi ha prous, a Girona.