Malgrat que l'equip de govern (PSC i ERC) manté que l'Àrea de Renovació Urbana (ARU) del centre de Salt continua essent un projecte viu, en els pressupostos per aquest any 2011 pràcticament no s'hi destinen diners. Fa uns mesos es va signar un conveni a tres bandes (Estat, Generalitat i Ajuntament), on en tres anys s'acordava destinar uns 28 milions d'euros a l'ARU, dels quals, el govern local hi abocava 18 milions a través de recursos propis i de la gestora urbanística. Al primer any s'assenyalava que l'Estat hi aportava 2,3 milions i l'Ajuntament 2,2 (dels quals 1,2 milions a través de la gestora). Però al pressupost només s'hi destinen uns 400.000 euros.

Aquesta poca quantitat econòmica amb relació al global final va fer repetir al principal grup de l'oposició, Convergència i Unió, que aquest projecte és «fum» i que no hi ha diners «ni se sap on trobar-ne», segons el seu portaveu, Jaume Torramadé. En una roda de premsa feta hores abans, l'alcaldessa, Iolanda Pineda (PSC), i el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Boada, indicaven que encara no està acabat el projecte i que fins que no estigui redactat no s'acabaran de distribuir els diners que s'hi aniran destinant. L'alcaldessa també va explicar que el conveni admet pròrrogues i que si ara ja incorporaven els diners podrien aixecar «nervis» entre els residents. Pineda va apel·lar a la «prudència» i va admetre que tindran «dificultats» per aconseguir els recursos econòmics i va indicar que ha demanat suport fins i tot a la Diputació. Torramadé, cap de l'oposició a l'ens comarcal, per la seva banda, va indicar que també ha fet la petició. Fa només uns dies la secretària estatal d'Habitatge, Beatriz Corredor, va mantenir que els diners per a Salt no perillen.

Al final, el pressupost només va tenir el suport del dos grups del govern local, PSC i ERC. En total, ascendeix a 27,7 milions d'euros. Les inversions passen dels 4,8 milions d'euros l'any 2010 als 2,8 milions d'enguany. És un 42% menys que l'any 2010. Tots els projectes tiraran endavant gràcies als diners de subvencions i es destinen sobretot a equipar locals, i a grans equipaments com el Centre d'Arts Escèniques, la Coma Cros, la comissaria de la policia local i pel Pla de Barris. La regidora d'Hisenda, Maria Quer, va afirmar que els pressupostos són «equilibrats» després de dos anys de dèficit i d'aconseguir que el nivell d'endeutament del 157% del 2007 a menys del 113% com a exemple de bona gestió.

Un parer diferent va tenir el portaveu de CiU, qui va criticar el que al seu parer és excés d'optimisme a l'hora de recapatar impostos, va detallar que en multes de trànsit es preveuen recaptar 200.000 euros, va indicar que el govern local tot i anunciar a la premsa una segona fase futura per instal·lar videocàmeres no hi ha consignat diners. En resum, va dir: «No hi ha diners ni idees».

El portaveu d'IpS-ICV, Ramon Muñoz, va lamentar que l'equip de govern no hagués ni intentat consensuar el pressuposot amb l'opsoció. Una crítica que va compartir CiU. Tant IpS-ICV com CiU van votar contra el pressupost, mentre que el PP es va abstenir. El regidor popular, Antonio González, va posar de relleu que es recaptaran menys diners amb impostos que la suma de despeses de personal, que pujarà a 9,2 milions d'euros. A fora, un grup de només nou persones protestava per la inseguretat al carrer i exhibia pancartes de suport a la policia.