L'activista cultural Carme Bover i la Coral Tribana rebran avui els Premis Tres de Març 2011. Els guardons, que reconeixen la seva trajectòria, s'entregaran en un acte que se celebrarà al Teatre de Salt a partir de les 8 del vespre.

L'acte s'iniciarà amb l'actuació de Nito Figueras, que oferirà un recull de cançons del seu darrer treball discogràfic, Arrels. En aquest treball, el músic saltenc versiona els artistes que més l'han influït a la seva carrera. Després de l'actuació, s'iniciarà l'acte d'entrega dels premis. Carme Bover rebrà el Premi a títol individual "com a impulsora de la Biblioteca Municipal i pel seu compromís social i de servei a la cultura", segons destaca el jurat del guardó.

Des de l'any 1966 i fins que es va jubilar, va treballar i dirigir la Biblioteca Pública de Salt, que va organitzar i dinamitzar en l'etapa al carrer Manuel de Falla. A més, va definir la política del fons bibliogràfic i documental que va donar lloc a l'actual fons de la biblioteca, va treballar per aconseguir la secció infantil i per la creació de la biblioteca infantil i juvenil d'en Massagran. Com a activista cultural, va promoure la lectura i també va organitzar diverses activitats com classes de català, d'esperanto, de francès o de cuina; conferències, recitals, cursets i exposicions. A més, ha col·laborat amb diverses entitats de Salt, com l'Oncolliga.

El premi per a entitats serà per a la Coral Tribana "per la seva empenta i dedicació altruista envers el poble". L'entitat va néixer l'any 1998 sota el nom de Coral Sant Cugat, per la iniciativa d'un grup de persones que tenien la música i el cant coral com a afició comuna. Actualment, està formada per 35 persones, està presidida per Amàlia Rispau i la directora és Annia Bobrick, que des de fa uns mesos ha substituït el desaparegut Xicu Petit.