El tripartit i el Partit Popular es van aliar ahir per lamentar que el govern de la Generalitat tiri enrere el projecte de construcció del nou hospital Trueta i van exigir que abans que acabi l'any es presenti el projecte executiu. La moció del PP plantejava que la ciutat necessita un hospital del segle XXI i va recordar que ja s'han invertit 6 milions d'euros en el projecte. A més de tenir el disseny, la portaveu del PP, Concepció Veray, -i també el tripartit i CiU- va demanar a la Generalitat que «prioritzi les inversions més necessàries i urgents» en l'actual edifici com la millora del servei d'urgències o el trasllat del laboratori al parc hospitalari Martí i Julià mentre no es facin les obres del nou Trueta. Veray va recordar que l'actual edifici sanitari ja no és funcional.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans (PSC), va revelar la conversa amb el conseller, en la qual el mateix Boi Ruiz li va confessar que el projecte del Trueta continua i que el calendari tirava endavant encara que s'hagin de fer alguns replantejaments. La màxima autoritat municipal va explicar que Boi Ruiz li havia anunciat 6 anys de termini per al nou projecte. Pagans va lamentar que després a la premsa traslladés que retarda el nou edifici més enllà del 2020. Des del govern, la portaveu del PSC, Isabel Salamaña, va reclamar a CiU que «facin el projecte executiu del Trueta i diguin on el volen fer».

ICV va remarcar la importància de millorar els serveis i va recordar l'obligació dels governants de mantenir la paraula dels governants anetriors. El portaveu ecosocialista, Joan Olóriz, va remarcar que «posar tisores ho pot fer molta gent» i va criticar que es digui que estem molt malament però es perdonin impostos. Va demanar lleialtat institucional al govern de la Generalitat.

La portaveu d'ERC, Cristina Alsina, va mantenir que l'hospital és important com a pol sanitari regional Va lamentar que Girona s'hagi convertit en una «ciutat ni-ni» perquè no es vol fer el Trueta ni tampoc donar més Mossos.

El grup municipal de CiU van ser l'únic que va votar en contra. El portaveu de CiU, Carles Puigdemont, manté la mateixa postura que ve remarcant des que el 2007, quan l'anterior govern de la Generalitat va anunciar l'enderroc del centre hospitalari. CiU va aclarir que a «Girona li cal un hospital» però que el retard no és imputable al govern de la Generalitat actual. Puigdemont també va recordar que l'aturada del projecte és possible pels «incompliments de l'anterior govern» de la Generalitat, ja que el 2011 ja havia d'estar en marxa.

El líder nacionalista va advertir que el projecte del Trueta s'ha de planificar bé i en lloc de tirar a terra l'edifici antic, cal donar-li altres usos sociosanitaris. Segons el líder nacionalista, mentre no es fa el nou edifici s'hauran de fer les inversions necessàries.

Tot i la discrepància, CiU va donar suport a la petició perquè es facin inversions en l'edifici antic i es millorin els serveis.