El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que la CUP manté tres regidors a l'Ajuntament de Girona i ha deixat ERC sense representació. Els republicans van presentar un recurs davant el tribunal en considerar que no s'havia fet correctament el recompte de vots en blanc i això deixava Blanca Palmada fora del consistori. Per contra, la CUP també va recórrer al tribunal per justificar que havia de mantenir els tres edils. Finalment, el TSJC ha desestimat ambdós recursos i ha deixat la situació com després de la nit electoral. Per tant, Blanca Palmada (ERC) no serà regidora i Carles Bonaventura -membre de Reagrupament, partit que es presentava juntament amb la CUP- sí ho serà.

El TSJC s'ha pronunciat finalment sobre els recursos interposats per ERC i la CUP pel recompte de vots. Aquest assumpte ha retardat fins l'1 de juliol la constitució de l'Ajuntament de Girona. El passat 22 de maig ERC va perdre els quatre regidors que havia obtingut en les eleccions del 2007. Un cop dur per al partit que, a més, es va quedar a pocs vots d'aconseguir que la cap de llista, Blanca Palmada, sí entrés a l'ajuntament.

A partir d'aquí, ERC va seguir tots els passos legals repetir el recompte de vots davant la junta electoral. Després del recompte, el partit considerava que hi havia hagut un "error de càlcul" perquè es van donar per bons més vots en blanc del compte i això ampliava el llindar de la participació, tornant a deixar fora la formació del consistori gironí. Finalment, ERC va elevar un recurs al TSJC demant, per una banda, que es tornés a calcular el nombre de vots en blanc que s'havien reconsiderat i, per altra banda, demanava que es donessin per bones una papereta trencada i una altra que, juntament amb el vot, contenia una imatge del fundador de l'Opus Dei, mossèn Josep Maria Escrivà de Balaguer. Si el tribunal considerava una de les dues argumentacions, Palmada estava dins el consistori.

Finalment, però, el tribunal ha considerat que ERC no té raó i ha desestimat el seu recurs. La resolució judicial encara es pot recórrer davant el Tribunal Constitucional, una opció que Palmada va donar pràcticament per descartada quan va presentar el recurs però que, ara, el partit assegura que està estudiant abans de donar un no definitiu.

Per la seva banda, el TSJC també ha desestimat el recurs de la CUP que el partit va presentar amb l'objectiu de justificar el seu tercer regidor, Carles Bonaventura (membre de Rcat). En un comunicat, el portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, ha fet una valoració positiva del contingut de la sentència. "Aquesta és la cinquena vegada que una instància oficial es pronuncia sobre aquesta qüestió, i sempre s'ha donat la raó a la CUP", ha manifestat Navarro.