El subdelegat del Govern a Girona en funcions, Francesc Francisco-Busquets, ha lamentat avui que les Subdelegacions estan poc aprofitades per l'administració estatal.

En la seva última trobada oficial amb la premsa abans de deixar el seu càrrec, Francisco-Busquets ha lamentat la falta de sensibilitat cap al territori del Ministeri de Foment i també que des de les institucions gironines sempre s'intenti donar la culpa a Madrid de tot sense fer una mica d'auto-crítica.

Francisco-Busquets ha anunciat que divendres que ve, dia 13, deixarà el càrrec perquè es jubilarà i ha explicat que si abans el PP no ha posat un altre subdelegat, assumirà el càrrec en funcions el secretari general de la subdelegació.

Després de més de set anys en el càrrec, Francesc Francisco-Busquets deixa el càrrec amb el convenciment que la figura del subdelegat com a eina de connexió amb el territori està poc aprofitada, "s'han aconseguit coses, però s'ha aprofitat poc per part de l'administració de l'Estat".

"La funció dels subdelegats potser hauria de ser de rendibilitzar l'administració que es representa, això en alguns ministeris és més fàcil que en altres", ha indicat l'encara subdelegat.

En aquest sentit s'ha referit a Foment, del qual ha dit que "Foment és molt Foment, he trobat a faltar la connexió del territori amb el centre de poder, no és una qüestió del Ministre ni del Govern, és Foment, els falta certa sensibilitat de territori, van molt al seu aire, són molt bons professionals, però els falta sensibilitat de territori, Foment té una estructura paquidèrmica en si mateixa".

Francisco-Busquets, que ha assegurat: "en general hem tingut bon retorn a les nostres peticions des de Madrid", ha apuntat que no sempre tot el problema és Madrid i ha demanat una reflexió a les institucions del territori, en casos com per exemple el del PIF (Punt d'Inspecció Fronterer) de l'Aeroport, pel qual es va estar anys lluitant per les peticions d'empresaris gironins i del qual ha dit "es va fer una aposta importantíssima al seu moment i ara em sap greu que s'estigui morint de fàstic".

L'encara subdelegat també s'ha referit al desdoblament de l'N-II, que està parat des de fa anys amb les obres a mig fer, segons ell, perquè tota la inversió ha anat per a l'AVE.

"L'AVE ha anat en detriment també del desdoblament de l'N-II, quan nosaltres clamàvem i dèiem, l'N-II, ens contestaven que Girona té més inversió que mai, més que Lleida, Tarragona i Barcelona proporcionalment en infraestructures, en xifres, en euros a la taula, és veritat, ara, l'AVE mentre no funcioni, molesta més que utilitat té", ha indicat.