L'Ajuntament de Salt posarà en marxa durant les pròximes setmanes la primera fase del programa 'Passadissos Nets i Assegurances', que permetrà als agents de la Policia Municipal patrullar per escales i zones comunes de comunitats de veïns que, prèviament, ho hagin autoritzat.

Segons fonts municipals, amb aquest pla, inspirat en un altre que s'aplica a Nova York, es pretén garantir la seguretat dins dels edificis, tant per evitar delictes i conflictes com per controlar que no es cometin faltes administratives que atemptin tant contra la seguretat com contra la higiene.

Aquesta iniciativa pretén lluitar contra el tràfic de drogues, la manipulació de comptadors d'electricitat, gas i aigua, els sorolls molestos i els problemes de convivència, entre d'altres.

La prova pilot està previst que duri un any i s'avaluarà periòdicament per analitzar quins canvis és necessari realitzar a través de reunions entre els responsables de les comunitats i els del consistori.

Durant aquest primer any, els veïns que participaran en l'experiència seran els del barri centre, encara que des de l'Ajuntament no s'ha especificat quants seran.

Les comunitats han estat seleccionades pel consistori per considerar-les "idònies" per al programa, encara que l'objectiu és fer-ho extensiu a tots els interessats si els resultats de la prova pilot són positius.

Els veïns han de signar un conveni amb l'Ajuntament que haurà de ratificar l'assemblea de cada escala i les rondes dels agents es duran a terme tant a petició dels propietaris com de forma rutinària i periòdica.