La Catedral de Girona va rebre un total de 230.067 visitants el 2011, un 2,1% més que l'any anterior, dels quals 56.973 van entrar de forma gratuïta, ha informat la institució en la seva memòria anual, en què també destaca el pes de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ).

L'any passat també van tenir lloc nombroses restauracions, entre les quals cal remarcar la reforma del presbiteri: l'altar romànic del segle XI es va consagrar el 3 d'abril al seu nou emplaçament i també es va instal · lar el baldaquí de plata del segle XIV i una nova cadirat de cor per als canonges.

Aquestes obres han tingut un cost de 282.870 euros, dels quals 232.870 han anat a càrrec del Capítol de la Catedral i 50.000 són de subvenció de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques.

El 2011 també va començar la restauració d'una de les obres més emblemàtiques de la catedral, el Tapís de la Creació, que es va traslladar el 15 de novembre al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) de Valldoreix, a Sant Cugat (Barcelona ) i que està a punt d'acabar gràcies a l'aportació de la Fundació la Caixa, que finança íntegrament els 110.000 euros pressupostats.

A més, s'han col · locat en les seves capelles dos quadres restaurats el 2008: el 'Martiri de Sant Esteve' i 'Santa Magdalena penitent', obres anònimes dels segles XVII-XVIII, i també s'ha posat a la capella de Sant Tomàs el quadre de 'Sant Jacint de Polònia', obra anònima de la mateixa època que es va restaurar el 2010.

En l'apartat litúrgic, l'any ha estat marcat per la presència dels joves catòlics arribats d'arreu del món per participar en la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) que es va celebrar a Madrid a l'agost.

L'acte central va tenir lloc el 15 d'agost al Prat de Fontajau, on es va celebrar una missa solemne presidida pel bisbe, concelebrada per altres arquebisbes, bisbes i un centenar de sacerdots, en què van participar més de 6.000 joves.

Respecte als sagraments, la Catedral de Girona ha celebrat el 2011 48 batejos, 16 casaments i 116 confirmacions.