El 9,6% dels treballadors de l'administració pública gironina han secundat la vaga general. Segons dades del Govern, els funcionaris públics gironins han seguit de manera inferior la protesta que la mitja catalana, situada en el 12,7%. Pel què fa als mestres i professors, el seguiment de la vaga sí ha estat major a la demarcació que a la resta de Catalunya. A les comarques gironines, el 20,8% dels docents no han anat a les aules mentre que la mitja catalana és del 16,26%. A la xarxa pública de salut de Girona -que inclou atenció primària, hospitals, salut mental i també transport sanitari- el 5,21% dels treballadors han fet vaga.

Segons dades facilitades per la delegació del Govern a Girona, el 9,6% dels treballadors de l'administració pública no han anat a treballar aquesta jornada de vaga general. Aquesta dada no inclou els docents, que s'han comptabilitzat en una estadística específica. A la resta de Catalunya, el 12,7% dels treballadors de la funció pública ha fet vaga.

El sindicat CCOO ha denunciat aquest matí el paper que ha jugat la Generalitat a Girona perquè consideren que hi ha hagut coaccions als treballadors. El secretari general del sindicat a Girona, Bartomeu Compte, ha detallat que el Govern va demanar als treballadors dimecres que, de manera voluntària, fessin constar si farien vaga o no. "Això és una ingerència il·legítima", ha criticat. CCOO ha afirmat que quan tinguin una còpia de l'escrit que la Generalitat ha fet arribar als treballadors el registraran a la Inspecció de Treball.

A les escoles i instituts gironins, el 20,8% dels docents han exercit el dret a vaga, per sobre de la mitja catalana que s'ha situat en el 16,26%. Cap centre ha hagut de tancar i s'han garantit els serveis mínims.

Pel què fa a la xarxa pública de salut, el 5,21% dels treballadors d'hospitals, CAP, xarxa de salut mental i també de transport han fet vaga.