El saló de plens de l'Ajuntament de Girona ha acollit un total de tretze casaments civils durant els tres primers mesos de l'any. Aquest és el primer any en què el consistori cobra a les parelles per oficiar la cerimònia. No obstant, el ritme d'enllaços no ha disminuït ja que durant el primer trimestre de l'any passat, quan no es cobrava per fer la cerimònies es van fer quinze casaments.

De moment, només s'ha cobrat per cinc dels tretze casaments, ja que en vuit casos, la sol·licitud per poder-se casar a l'edifici consistorial es van fer amb anterioritat a l'entrada en vigor de la nova taxa. Dels cinc casos en què ja s'ha cobrat, en quatre ocasions s'ha fixat un import de 150 euros, ja que almenys un dels membres estava empadronat a la ciutat de Girona, des de com a mínim feia sis mesos. Per al cinquè enllaç es van fer pagar 300 euros ja que cap dels dos membres de la parella estava empadronat a la capital gironina. El total recaptat doncs, són 900 euros.

Estadísticament, les dades mensuals reflecteixen que només al mes de gener, hi ha hagut menys casaments aquest 2012 que el 2011. Enguany han estat dos, mentre que l'any anterior se'n van registrar quatre. En canvi al mesos de febrer i de març hi ha hagut els mateixos els tots dos anys. Al febrer han estat tres i al març la xifra s'ha disparat fins a vuit.

L'aprovació d'aquesta taxa va causar cert rebombori l'any passat durant el debat de les ordenances fiscials, ja que algunes formacions polítiques no veien amb bons ulls que es fes pagar per casar-se i que es decidís començar a aplicar aquesta taxa precisament en època de crisi. La portaveu del PSC, Pia Bosch, per exemple, va qualificar la taxa del casament com la "més antipàtica" de totes les que es debatien en la sessió plenària sobre les ordenances. La cap de l'oposició va recordar que durant els darrers mandats, la cerimònia no es cobrava i que a més, es feia un petit obsequi. De fet, la taxa havia passat inadvertida fins que els socialistes la van posar sobre la taula.

Des de l'equip de govern però, es va recordar que la cerimònia provoca un seguit de tramitacions que ha de fer un treballador de l'Ajuntament i que empleats han de treballar també el dia del casament, que sol ser fora de l'horari que tenen per contracte, i que això obliga a pagar hores extra. També per netejar el saló i l'entorn un cop s'ha acabat l'acte civil. De fet, moltes altres poblacions on es fan casaments civils a l'ajuntament també cobren una taxa.