En alguns carrers de la ciutat de Girona comencen a apareixer màstils i cables que creuen o s'allar?guen desenes de metres. Són els primers indicis de la instal·lació dels llums de Nadal d'aquest any. L'Ajuntament ha adjudicat la il·luminació nadalenca a l'empresa Ximenez, la mateixa que l'any passat, i pel mateix import: 217.000 euros.

Enguany s'havia obert un concurs públic, però tan sols hi ha hagut una oferta. L'Ajuntament buscava una empresa per un màxim de 235.000 euros. Als 217.000 euros s'hi hauran d'afegir els diners que l'Ajuntament destini a facilitar activitats de dinamització que es faran a diferents barris conjuntament amb les associacions de comerciants.

La regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, ha explicat que aquest any hi haurà nous sectors de la ciutat amb llums de Nadal. És el cas de Pedret, el Pont Major, Montjuïc o part del carrer del Carme, on un grapat de cables i llums creuaran el riu Onyar per tres punts diferents. Aquest augment d'il·luminació és deu a la racionalització dels punts de llum.

S'ha decidit no "carregar" alguns carrers i s'ha aprofitat per repartir-los en aquests nous espais. La mateixa empresa ja oferia en la seva oferta aquesta opció de rebaixar la densitat de llums allà on n'hi havia previstos més. En total, seran més de quaranta espais, entre carrers i places, que tindran il·luminació durant el Nadal.

Aquest desplegament lumínic es detectarà sobretot al Barri Vell, el Mercadal, l'Eixample, Sant Narcís, la Devesa, Santa Eugènia, Can Gibert, a més de Pedret, Pont Major, Montjuïc i part del Carme. Les ubicacions s'han consensuat amb les associacions de comerciants. La representant municipal ha indicat que totes les places de barri disposaran d'algun tipus d'il·luminació.

Un "arbre" gegant

La plaça Catalunya tindrà novament un gran "arbre" il·luminat. De fet, però, no s'hi apreciarà el color verd. Cunyat ha indicat que es tractarà d'una forma cònica construïda amb material metàl·lic amb més il·luminació que l'any passat i que generarà una estructura més gran i més alta que l'exemplar de l'any passat.

La inauguració, amb activitats festives incloses, es farà l'1 de desembre. Els llums estaran oberts fins al 6 de gener.