La CUP considera que la inauguració del TAV és «la festa» d´un model de desenvolupament «fracassat i deficitari»

Des del partit asseguren que cal apostar per la línia de tren convencional, reforçar-la, fer-hi millores i rebaixar-ne els preus

 08:48  
Un tren del TAV en una imatge d´arxiu
Un tren del TAV en una imatge d´arxiu DdG

ACN La CUP no veu amb bons ulls la inauguració oficial del TAV prevista pel pròxim dimarts. Considera que es tracta d'una "trista festa" que mostra el model de desenvolupament "fracassat i insostenible" que s'ha realitzat en els últims anys. Des de la formació asseguren que la nova infraestructura no comportarà beneficis socials ni econòmics pel territori i demana que s'aposti per la línia del tren convencional, es millori la xarxa ferroviària actual i que es rebaixin els preus dels bitllets. A més, la formació independentista s'oposa frontalment a la visita del president Rajoy i el príncep Felip i els titlla de "membres indesitjables de les dues institucions més malignes per a la llibertat de Catalunya".

Aquest dimarts es realitzarà la inauguració oficial del tren d'alta velocitat en la qual participarà el president de l'estat espanyol, Mariano Rajoy, el príncep d'Espanya i el president de la Generalitat, Artur Mas, i la ministra de Foment, Ana Pastor, entre d'altres polítics i que viatjaran amb el TAV des de Barcelona fins a l'estació de Figueres-Vilafant.

Des de la Candidatura d'Unitat Popular, critiquen aquesta inauguració que qualifiquen de "trista festa". "El TAV és la màxima expressió d'un model de desenvolupament fracassat que resulta del tot insostenible" destaca un dels membres de la formació i regidor de l'Ajuntament de Figueres, Jordi Font, en un escrit. Segons Font, el TAV no és una infraestructura rendible i recorda que només la Xina té més quilòmetres construïts de línia d'alta velocitat que Espanya.

"Els polítics que inauguraran el TAV els hauria de fer vergonya manipular l'opinió pública i intentar fer creure que es tracta d'una infraestructura amb beneficis socials i econòmics pel territori", reclama l'escrit que ha facilitat la CUP. Segons la formació, la implantació del tren d'alta velocitat només respon a interessos polítics.

Per tots aquest motius, la CUP demana al govern estatal i de la Generalitat que apostin per la línia de tren convencional. "Aquest transport és bàsic per a la mobilitat de tots els ciutadans i per les mercaderies", destaca Font. "Els que han enfonsat el nostre país amb un model de desenvolupament fracassat no fan res per dignificar el servei de ferrocarril i venen aquí a fer-se fotos i tallar banderetes", critica el text.

La formació independentista també veu amb mals ulls la visita del president de l'estat espanyol i del príncep Felip. Segons la CUP es tracta de membres "indesitjables" que formen part de les "dues institucions més malignes per la llibertat dels països catalans i dels seus ciutadans".

Canal Girona FC

Girona FC

Girona FC

Totes les notícies, imatges, vídeos i partits en directe del Girona FC. Consulta també la classificació i calendari de la Lliga.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema