CiU de Girona votarà dilluns en contra de la moció presentada per la CUP per a deixar de reconèixer Felip de Borbó com a príncep de la ciutat. El portaveu de la federació nacionalista, Carles Ribas, afirma que és molt diferent declarar "persona non grata" la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ja que aquesta ha mostrat una actitud "bel·ligerant" amb la ciutat, que donar suport a aques tipus de mocions presentades per la CUP. D'altra banda, el PP ha anunciat ja també el seu vot en contra d'una moció que consideren "ridícula, oportunista i repetitiva", mentre que el PSC, malgrat no haver-se posicionat, és possible que també hi voti en contra, tal com va fer el passat mes de juliol en una moció molt similar.

A falta de canvis d'última hora, doncs, sembla que la moció presentada per la CUP no prosperarà. El text de la formació independentista, que serà l'últim punt de l'ordre del dia de dilluns, no només demana que es deixi de reconèixer Felip de Borbó com a príncep de la ciutat, sinó també que el consistori deixi de participar en totes les activitats i actes que la Fundació Príncep de Girona organitzi a la ciutat. La moció defineix el títol de Príncep de Girona com a "il·legítim i anacrònic", i creu que la Fundació que porta el seu nom s'hauria de convertir en una nova entitat "més útil i amb un nom més arrelat al territori".

Aquesta és la segona vegada que la CUP presenta una moció per treure el títol a Felip de Borbó. La primera, presentada el passat mes de juliol, va rebre els vots en contra de CiU, PSC i PP, mentre que només CUP i ICV hi van votar a favor. Ara sembla que es podria produir una situació similar, malgrat que el passat 26 de març CiU sí que va donar suport (junt amb ICV) a una moció de la CUP per declarar la delegada del Govern, María de los Llanos de Luna, persona "non grata" a la ciutat. En aquella ocasió, CiU va donar suport a la proposta després que Llanos de Luna hagués portat als jutjats la decisió de l'Ajuntament de contractar trens per anar a la manifestació independentista de l'11 de setembre a Barcelona i també la decisió de declarar Girona territori català, lliure i sobirà. Ara, però, CiU considera que es tracta d'una situació diferent, ja que Llanos de Luna havia mostrat una actitud "bel·ligerant" amb la ciutat. Ribas creu que "no podem anar per aquest camí" i donar suport a aquest tipus de mocions per part de la CUP.

La posició de CiU coincideix amb la del PP, que també votarà en contra de la moció al considerar que és "ridícula, oportunista i repetitiva" i només perjudica la imatge de la ciutat. Segons la portaveu popular, Concepció Veray, es tracta d'"una mostra més de l'obsessió de la CUP per anar contra tot el que no sigui la seva particular manera de veure la independència de Catalunya".

El PSC, per la seva banda, no ha decidit el seu vot, però és difícil que li doni suport, especialment perquè al juliol ja hi van votar en contra i amb Llanos de Luna es van abstenir. Diari de Girona no va aconseguir contactar amb el representant d'ICV, Joan Olòriz, per conèixer la seva opinió.