Finalment, les seccions locals d'ERC i Moviment d'Esquerres (MES) de Girona van confirmar ahir que han arribat a un acord per presentar-se conjuntament. Així, a les eleccions municipals del pròxim 24 de maig, la capital de província comptarà amb aquesta candidatura unitària, que s'anomenarà ERC MES Acord Municipal. Les dues formacions van anunciar públicament el pacte, després que dimarts al vespre les seves assemblees locals acordessin concórrer en una mateixa llista. L'alcaldable d'ERC a Girona, Maria Mercè Roca, serà qui liderarà la candidatura amb la finalitat de ser "un projecte guanyador que pot governar", mentre que l'exalcaldable del PSC Pia Bosch no formarà part d'aquesta llista.

De fet, els dos grups no van concretar ahir els noms de la candidatura, a part de Roca al capdavant. De moment, només van avançar que un militant de MES ocuparà el tercer lloc de la llista i que es preveu que els propers dies ja es puguin comunicar els noms de les persones que formaran part de la candidatura unitària. Tot i això, la voluntat d'ERC i MES és comptar amb el màxim de persones independents a la llista. Malgrat tot, des de MES es va admetre que a la candidatura hi podria haver algun exregidor del PSC. Pel que fa al fet que Bosch no formi part de la candidatura, ella mateixa va explicar que es tracta d'una decisió que va prendre "fa mesos", després de 12 anys com a regidora a Girona. Tot i això, Bosch va subratllar que l'acord entre ERC i MÉS és "absolutament municipal" i va afegir que "és prematur" parlar de les eleccions al Parlament, previstes per al pròxim 27 de setembre. "No m'he postulat en possibles càrrecs", va concloure ahir l'exlíder del PSC a la ciutat.

Sobre el pacte entre les dues formacions, Bosch va afirmar que la llista unitària vol ser "una alternativa progressista" per a Girona. De fet, Bosch va manifestar que va ser fàcil arribar a un acord: "Compartim els projectes de ciutat i coincidim en les prioritats de futur". Per la seva banda, Roca va assegurar que els tres eixos d'ERC i MES són les polítiques socials, la creació d'ocupació, juntament amb l'educació i la cultura. Roca va insistir que l'objectiu de la seva candidatura és governar a Girona, malgrat que va afegir que encara "no s'ha parlat" de possibles pactes postelectorals.

També ERC va destacar ahir que no va ser possible arribar a un acord amb Avancem a la ciutat de Girona perquè la clau de la negociació es basava en les persones. Tot i això, les dues formacions no van tancar la porta a sumar una altra aliança a la seva llista unitària les properes setmanes.