Girona acaba la reclamada millora de l'esplanada del CAP de Montilivi

Les obres han inclòs la urbanització dels terrenys, l'asfaltatge, la millora de serveis, enllumenat i senyalització

23.07.2015 | 07:15
El nou aparcament al costat del centre d´atenció primària del barri de Montilivi.

La millora de l'esplanada situada al costat del centre d'atenció primària de Montilivi ha acabat aquesta setmana, gairebé dos mesos després que les obres es posessin en marxa. Aquest projecte ha adequat l'entorn immediat del CAP, amb l'objectiu de facilitar-hi l'accés dels usuaris del centre sanitari i, sobretot, d'atendre les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta era una reivindicació històrica dels veïns de la zona, ja que el terreny que havien de creuar per anar al CAP era irregular, estava ple de forats i es convertia en un bassal -amb el fangueig corresponent- cada vegada que plovia, ja que no estava asfaltat. D'acord amb les previsions inicials, els treballs s'haurien d'haver allargat dues setmanes però, al final, s'han convertit en pràcticament vuit.

Davant la necessitat d'utilitzar aquest espai, l'Ajuntament de Girona ahir va explicar que es va prioritzar la posada en funcionament de l'aparcament del centre d'atenció primària de Montilivi, a l'espera de l'arribada de l'enllumenat, que s'ha acabat d'instal·lar aquesta setmana.

L'obra ha consistit en la urbanització de tot el sector, amb els treballs corresponents a enderroc i moviment de terres, asfaltatge, xarxes de serveis, enllumenat i senyalització.

Pressupost de 85.000 euros

El pressupost del projecte, que s'ha desenvolupat en una superfície aproximada de 3.740,77 metres quadrats, ha estat de 85.000,01 euros i l'obra ha estat subvencionada per la Diputació de Girona. El destí d'aquests diners -tal com es va informar en el moment d'iniciar-se les obres- també era millorar la xarxa de sanejament d'aquest sector, per tal d'evitar que les pluges causin problemes, i renovar la il·luminació.

A més de millorar l'accessibilitat del Centre d'Atenció Primària de Montilivi, la reforma del solar també ha suposat una millora per als pares i les mares de l'alumnat de l'escola Pericot i per a les persones que viuen al barri de Montilivi en general. La seva Associació de Veïns feia molt temps que reclamava una solució definitiva per a aquests terrenys, la reurbanització que ara s'ha completat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema