Un total de cinc dels 26 detinguts en el macrooperatiu antidroga de dimarts al matí a les comarques gironines i al Prat de Llobregat han ingressat a presó sense fiança. La titular del Jutjat d'instrucció número 4 de Girona, que investiga el cas, imputa als empresonats delictes contra la salut pública i organització criminal. A una d'elles, a més, també li atribueix un delicte de tinença il·lícita d'armes per possessió d'armes sense llicència. Tots els altres detinguts han quedat en llibertat provisional imputats per tràfic de drogues. Per a deu d'ells, la jutgessa ha acordat mesures cautelars perquè no fugin. Tenen prohibit sortir del país i hauran d'anar a signar al jutjat cada quinze dies.

Dels 26 detinguts en el macrooperatiu, un total de cinc arrestats han ingressat a presó comunicada i sense fiança. Tres d'ells van passar a disposició judicial dijous a la tarda i els altres dos han declarat aquest divendres al matí. La jutgessa d'instrucció número 4 de Girona els envia a presó per delictes contra la salut pública per tràfic de drogues i organització criminal. A més, a una de les detingudes al barri de la Font de la Pólvora de Girona també li imputa un delicte de tinença il·lícita d'armes.

Tots els altres detinguts han quedat en llibertat provisional imputats per delictes contra la salut pública. Per a deus d'ells -sis que van declarar dimecres i quatre dijous- han acordat com a mesura cautelar la retirada del passaport perquè no puguin sortir del país i que compareguin al jutjat cada quinze dies.

Dimarts a primera hora del matí, un total de 300 agents van fer 21 entrades i escorcolls simultanis a pisos i locals de Girona, Sils, Llagostera, Quart, Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva, Blanes i el Prat de Llobregat. La investigació posa el focus al barri de Font de la Pólvora de Girona, l'epicentre de la xarxa de narcotraficants que s'estenia també a les comarques del Gironès, la Selva i el Baix Llobregat.