Unió veinal per intentar aturar els robatoris i furts

A les hortes de Salt i el barri de Santa Eugènia han creat una associació farts dels problemes de seguretat que viuen

22.08.2015 | 13:03

Els veïns de les hortes de Salt i del barri de Santa Eugènia de Girona han decidit unir-se i crear una associació per fer més pressió al consistori, organitzar-se i intentar aturar els robatoris i furts que pateixen des de fa temps, sobretot per part d'un lladre, un vell conegut pels Mossos d'Esquadra. Des de fa setmanes, els veïns han denunciat que pateixen robatoris, furts i agressions mentre treballen o cullen els vegetals a l'hort. Assenyalen com a principal responsable aquest lladre, de 34 anys, nacionalitat magrebina i veí de Salt, que els Mossos ja van enxampar el passat 20 d'agost per tres robatoris amb violència i sis furts. No obstant això l'home va quedar en llibertat amb càrrecs.

Els veïns denuncien que des de fa temps pateixen continus robatoris i furts mentre estan treballant a l'hort o cuiden els seus vegetals. Els ciutadans tenen clar qui és el responsable ja que l'han vist en diverses ocasions o han estat víctimes de les seves actuacions. Tot i això desconeixen si podria comptar amb la col·laboració d'altres persones. Assenyalen que estan "farts" d'aquesta situació que s'ha tornat "insostenible" i que ha provocat un clima d'inseguretat entre els ciutadans. Segons destaca una veïna, la Remei - víctima d'un dels robatoris- els fets han anat augmentant darrerament fins al punt que el lladre ha començat a agredir a qui li planta cara o oposa resistència.

Normalment, el lladre acostuma a aprofitar els descuits o la vegetació de la zona per amagar-se, saltar tanques, accedir a parcel·les tancades i emportar-se carteres, diners i bosses dels veïns que feinegen per les hortes de Salt. D'altra banda, al barri de Santa Eugènia, també abraça a persones d'edat avançada pel carrer i així aconsegueix sostreure'ls la cartera. A més, en algunes ocasions, el lladre ha empès a les seves víctimes fent-les caure a terra o els ha llançat rocs a les cames per evitar que el seguissin.

Per intentar aturar aquesta situació, una cinquantena de veïns de la zona s'han reunit aquest dissabte al matí i han decidit conformar una nova associació de veïns per així organitzar-se millor i fer més pressió a l'Ajuntament de Girona o de Salt perquè les policies municipals patrullin més per la zona o s'instal·li vigilància continua.

Es dona el cas que el passat 20 d'agost, els Mossos d'Esquadra ja van enxampar el lladre, un vell conegut de la policia amb una vintena d'antecedents. L'home, de nacionalitat marroquina, 34 anys i veí de Salt, va passar a disposició judicial imputat per tres robatoris amb violència i sis furt però va quedar en llibertat amb càrrecs. "Les lleis són així i, davant d'això, volem crear l'associació que s'acabarà conformant d'aquí uns dies per aturar-ho i perquè ningú prengui mal", ha comentat la Remei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema