Salt posa 60 denúncies a propietaris de gossos en només una setmana

L'Ajuntament es proposa disminuir algunes actituds incíviques intensificant els controls i sancionant amb multes de fins a 500 euros

04.12.2015 | 07:23
L´Ajuntament de Salt realitzarà més controls sense avisar.
L´Ajuntament de Salt realitzarà més controls sense avisar.

L'Ajuntament de Salt va posar 60 denúncies, en només una setmana, a diversos propietaris de gossos que incomplien la normativa municipal de tinença d'animals. Aquesta xifra suposa que, en només 7 dies, es van posar 16 denúncies més del total de 54 que es van tramitar durant tot el 2014. Segons va explicar la regidora de salut i sanitat, Isabel Alberch, la policia local va "intensificar" fa dues setmanes el control de les conductes incíviques entre els amos d'aquests animals, després de detectar-se un augment de la presència de gossos considerats perillosos sense anar lligats o sense morrió. "Des del consistori hem fet moltes campanyes de sensibilització i informació, però no en fem prou" va remarcar Alberch, qui va afegir que "era el moment de posar-nos seriosos amb aquest tema".

Per aquest motiu, la regidora saltenca va avisar que "ja s'ha començat" a sancionar amb multes de fins a 500 euros aquells propietaris de gossos que cometen alguna infracció prevista a l'ordenança municipal. "Farem més controls, sense avisar, en pipicans i serem més estrictes multant" va puntualitzar Alberch, qui va recordar que, tot i això, se seguiran repartint tríptics informatius entre els ciutadans. Així doncs, l'Ajuntament saltenc multarà amb fins a 150 euros aquelles persones que no recullin els excrements dels animals de les vies públiques o de les zones d'esbarjo, els deixin orinar en mobiliari urbà o no dipositin les restes fecals en els diversos llocs habituals; amb sancions de fins a 300 euros, els gossos que estiguin catalogats com a raça potencialment perillosa i que tot i anar lligats no portin morrió; i amb imports de fins a 500 euros, aquells gossos considerats perillosos que vagin sense corretja i sense morrió.

El pipican del parc Monar

D'altra banda, la regidora de Salut va explicar també que s'han intensificat les tasques de neteja i manteniment dels pipicans repartits per tota la localitat. "En el seu moment a Salt, es van fer molts pipicans però la part del manteniment estava molt descuidada" va assenyalar Alberch, qui es va referir al cas concret de la zona d'esbarjo del parc Monar. "En aquell pipican, un grup d'usuaris va entrar una instància a l'Ajuntament per demanar que es posés una tanca més alta i evitar així que els gossos saltessin fora" va informar l'edil saltenca, qui va afegir que es va haver de denegar perquè "el pressupost que proposaven era molt elevat i a Salt hi ha altres prioritats". Tot i això, Alberch que s'ha tornat a reunir amb els usuaris per buscar opcions més econòmiques, va precisar que, de moment, s'ha millorat la porta d'aquest espai i s'ha col·locat una reixa a la font d'aigua pública.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema