Girona municipalitzarà la gestió de les zones blaves i verdes a partir del gener

L'ajuntament cedirà a empreses del tercer sector la gestió de les zones d'estacionament limitat que creïn en el futur

10.12.2015 | 10:41

L'Ajuntament de Girona municipalitzarà la gestió de les zones blaves i verdes a partir de l'1 de gener i mantindrà el personal de l'empresa Setex, que actualment presta el servei. A més, totes les zones d'estacionament limitat que es vagin creant es deixaran en mans d'empreses del tercer sector. Aquesta és la proposta que el govern municipal portarà al ple del proper dilluns. Informes tècnics avalen una gestió directa perquè, entre d'altres, el consistori s'estalviarà 200.000 euros anuals en concepte d'IVA. A més, es mantindrà el sou i les condicions laborals als treballadors actuals. El contracte amb Setex s'havia de renovar a final d'any però el consistori ha decidit no autoritzar la pròrroga de dos anys perquè han incomplert una clàusula.

A partir de l'1 de gener del 2016 la gestió de les zones blaves i verdes de la ciutat de Girona passarà a dependre de l'ajuntament. Des de fa dos anys, aquest servei està en mans de l'empresa privada Setex. El contracte arribava a la fi el 31 de desembre de 2015 i l'empresa podia optar a una pròrroga de dos anys. Tot i que Setex ha sol·licitat continuar amb el servei, el consistori ha decidit -per decret- no autoritzar aquesta pròrroga.

Darrera de la decisió del consistori hi ha motius legals ja que l'empresa ha incomplert una clàusula del contracte. Setex volia amortitzar la maquinària en quatre anys mentre que, segons recollien les condicions del concurs públic, ho havia de fer en dos anys. Aquest incompliment ha portat al consistori a plantejar-se la possibilitat d'assumir la gestió directa de les zones d'estacionament amb limitació horària.

Mantenir els treballadors

Durant la comissió informativa de dimecres al vespre, el regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, -acompanyat per l'interventor municipal- va exposar a la resta de grups municipals la proposta que portaran al ple del proper dilluns.

Per una banda, el consistori assumeix "per raons d'urgència" la gestió del servei a partir de l'1 de gener de 2016. A més, decideix subrogar els treballadors actuals, que mantindran les mateixes condicions laborals i econòmiques que tenien amb Setex.

Implicació del tercer sector

Per altra banda, el consistori es compromet a deixar en mans d'empreses del tercer sector la gestió de les noves zones verdes i blaves que es vagin desplegant (i que estan incloses en el Pla de Mobilitat de la ciutat). D'aquesta manera, quan es facin nous aparcaments d'aquest tipus s'obrirà un concurs públic adreçat, específicament, a empreses de caire social. Girona va aprovar a finals del 2014 un protocol de contractació responsable per afavorir les empreses del tercer sector en la contractació pública.

El govern municipal necessitarà el recolzament d'algun grup per tirar endavant la proposta, ja que CiU està en minoria al consistori. Per això, ha vestit la proposta amb arguments econòmics i tècnics. Entre d'altres, si l'ajuntament assumeix la gestió directa de les zones blaves i verdes tindrà un estalvi de 200.000 euros anuals ja que no haurà de pagar l'IVA a l'empresa que els factura el servei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Un dels jardins interiors de la biblioteca, en una imatge d'arxiu.
Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Era un treballador que feia tasques de manteniment d'un jardí vertical quan la corda que el...

El Consell Social de la UdG aprova fer una aportació única de 3,4 milions al Parc

El Consell Social de la UdG aprova fer una aportació única de 3,4 milions al Parc

Inicialment estava previst aportar-los en deu anys, però es posaran de cop per tal de facilitar...

Girona es convertirà en capital europea de la bicicleta

Girona es convertirà en capital europea de la bicicleta

La ciutat acollirà al 2017 la Sea Otter Europe, el festival del sector més gran del món, per...

Recullen firmes perquè es denunciï Adif per la inseguretat del TAV

Recullen firmes perquè es denunciï Adif per la inseguretat del TAV

Veïns de Sant Narcís reclamen a l'Ajuntament que estudiï anar ja al jutjat i aturar, si cal, el...

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

La sexologa Marina Castro explica que moltes agressions no es denuncien - Repartirà 10.000...

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

El sistema es complementarà amb una protecció electrificada

Enllaços recomanats: Premis cinema