El Tribunal Suprem (TS) ha avalat l'aprovació del pla territorial parcial de les comarques de Girona, aprovat per la Generalitat i que l'Ajuntament de Riudellots de la Selva (Selva) va impugnar per entendre que vulnerava el principi d'autonomia local.

A la seva sentència, la sala contenciosa administrativa del Suprem desestima el recurs presentat pel consistori de Riudellots contra una sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que confirmava el pla territorial aprovat per la Generalitat.

El Suprem rebutja l'argument de l'Ajuntament de Riudellots, que mantenia que el pla va vulnerar el principi de l'autonomia local al contravenir la planificació urbanística aprovada pel consistori.

En aquest sentit, el TS sosté que a la causa ha quedat reconegut, i admès pel propi consistori, que en el procediment d'elaboració del pla impugnat van poder participar els municipis afectats i recorda que la implicació de Riudellots va ser "testimonial".

A més, el Suprem sosté que el dret dels municipis a participar en l'elaboració del pla no implica que les seves al·legacions i suggeriments "hagin de ser acceptades sense rebuig ni reserva".

La sala també raona que és a la normativa pròpia de cada comunitat a la qual correspon determinar "les relacions recíproques existents entre els plans concernits, en concret, en aquest cas, entre el planejament territorial general i el planejament territorial dictat en el seu desenvolupament".