Els premiats d'aquesta edició

ELS GUARDONATS PER LA FUNDACI" PRINCESA DE GIRONA D'AQUEST ANY EN LES CINC CATEGORIES, UNA DE LES QUALS, EXAEQUO

02.07.2016 | 09:20

Elena Medel
Còrdova, 1985
És una de les poetes més destacades de la seva generació
És la fundadora, el 2004, de l'editorial La Bella Varsovia, dedicada a la poesia. Autora de diversos poemaris, Elena Medel ha rebut importants reconeixements, entre els quals destaquen el premi Andalucía Joven de Poesía per la seva obra «Mi primer bikini» (DVD, 2002); el XXVI Premio Fundación Loewe a la Creación Joven; o el premi El Público-RTVA de las Letras 2015 per «Chatterton» (Visor, 2014). Col·labora amb diversos mitjans.


Andrés Salado
Madrid, 1983
Guardonat per la qualitat tècnica i musical com a percussionista i director
Es va titular en percussió en el Reial Conservatori Superior de Madrid i es va formar en direcció amb Miguel Romea, Peter Rundell, Jorma Panula, Sandro Gorli, Peter Gülke, Peter Eötvös y A. Ros Marbà. Ha dirigit emúltiples orquestres. ´És director artístic i Titular de l'Orquestra Opus 23 i de l'Orquestra Joven de Extremadura, i professor del departament de música de la Universidad Alfonso X el Sabio. ha estat director resident de l'"pera Estatal de Viena.

Sílvia Osuna
Castelló d'Empúries,, 1983
Ha obert una nova via per abaratir els fàrmacs amb la química computacional
És llicenciada i doctora en química per la Universitat de Girona. Ha realitzat estades d'estudi i recerca a institucions com la University of California a Los Angeles (Estats Units) o la Université Libre de Bruxelles (Bèlgica). La seva recerca s'ha centrat en el desenvolupament del projecte MetMoDEzyme, que té com a objectiu desenvolupar un protocol computacional que permeti dissenyar enzims per abaratir els preus de producció dels fàrmacs.

Sergio Álvarez
Madrid 1985
Ha materialitzat la representació de dades utilitzant la cartografia
Va iniciar estudis d'informàtica que va abandonar per començar a treballar en una start-up tecnològica. El 2009, Álvarez cofunda, junt amb Javier de la Torre, l'empresa Vizzuality, un estudi de visualització de dades amb oficines a Cambridge i Madrid. Tres anys més tard, cofunda la plataforma de localització intel·ligent CartoDB, amb oficines a Nova York i Madrid i que compta amb més de 150.000 usuaris. nNomenat com un dels 10 joves innovadors pel MIT TR35.

Luz Rello
Madrid, 1984
Ha desenvolupat un model sostenible per afrontar el repte social de la dislèxia. És llicenciada en lingüística per la Universidad Complutense de Madrid i doctora en ciències de la computació per la Universitat Pompeu Fabra. Té un màster en tecnologia del llenguatge humà per la University of Wolverhampton (Regne Unit) i la UABa. És la fundadora de Change Dyslexia, un projecte social en línia que, fins ara, ha desenvolupat un detector de dislèxia. El detector s'està validant científicament amb 10.000 nens.

F. Tomillo
fundació amb seu a madrid
Llarga trajectòria en l'abordatge de la inclusió, en totes les fases
La Fundación Tomillo, amb seu a Madrid, va néixer fa 32 anys amb l'objectiu de donar suport a joves vulnerables en la formació i l'ocupació, a tot l'àmbit estatal. Forma part de diverses xarxes socials de promoció laboral. L'any 2014 va atendre un total de 25.650 persones. Guardonada pel seu caràcter innovador en l'entorn col·laboratiu i per la seva llarga trajectòria en l'abordatge de la inclusió, des de les fases més inicials de la integració laboral, fins a l'emprenedoria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema