Convençuts i amb pas ferm

23.09.2016 | 01:18

«És el moment d'aprovar una modificació de planejament que permeti desenvolupar el sector sud d'una manera meditada, permetent la implantació de grans superfícies comercials, que volen venir i faran de motor i de dinamització del sector. Un desenvolupament pensat per etapes, que es vagi fent a mesura que hi hagi demanda»

Demà dissabte, els saltencs i les saltenques estem convidats a participar en una consulta popular sobre el desenvolupament del sector sud del nostre municipi. Demà decidim si fem un pas endavant en el desenvolupament urbanístic de Salt per tal poder generar les condicions per atraure activitat econòmica a la nostra vila.
El que es proposa és clar, perquè la ?diagnosi és clara. Amb el nostre pressupost ordinari no podem atendre les necessitats del nostre poble, no podem oferir els serveis que altres municipis similars al nostre sí que poden, no podem fer inversions amb pressupost ordinari, no podem sostenir l'estructura que necessitaríem per atendre moltes necessitats bàsiques de molts dels nostres veïns. Cada any encarem l'elaboració del pressupost patint sobre què caldrà prescindir si no ens donen una o altra subvenció, si es cancel·la una línia d'ajuts o no s'aprova una convocatòria de la qual ens depèn poder mantenir algun servei.
No us penseu que us parlo de projectes tecnològics inassolibles, d'inversions faraòniques o de serveis minoritaris... us parlo de necessitats bàsiques, de projectes com el Juguem, de l'Oficina d'Habitatge de Salt, de l'Espai Municipal d'Ocupació, del servei d'Emprenedoria, de la mediació, dels agents cívics, de poder tenir diners per garantir beques menjador, de les ajudes a comunitats, de poder pagar un servei de neteja viària suficient, de poder tenir conserges a les escoles, de poder asfaltar carrers i fer voreres, d'invertir a cuidar un bé com les deveses, de poder invertir en el jovent de la nostra vila i en el benestar de la nostra gent gran. Parlem d'això. I si fins avui totes aquestes coses s'estan fent un any rere l'altre és perquè també tenim unes persones entregades i implicades, que no escatimen esforços per tirar endavant la seva feina amb un compromís majúscul perquè entenen i viuen la realitat cada dia. Ho tirem endavant també perquè és evident i contrastable que Salt necessita de molts suports, i les administracions supramunicipals ens han ajudat, ens ajuden i ens seguiran ajudant en aquells serveis bàsics que no podem garantir amb el nostre restringit pressupost.
I amb això no pretenc res més que posar en evidència que, quan parlem que Salt no té un pressupost suficient, el que no es pot cobrir amb suficiència són serveis molt bàsics i generals.
Per això estem obligats a buscar recursos que ens permetin reduir aquestes dependències i estem obligats a saber aprofitar les oportunitats que se'ns puguin presentar. I ara és un d'aquests moments. Fa anys que es treballa per poder trobar la via de tirar endavant aquest sector amb aquest objectiu i no son pocs els obstacles que han anat sortint pel camí. Però d'aquell treball i de l'esforç d'aquests últims mesos s'ha generat una oportunitat. Des del govern de la Generalitat, els municipis veïns, la trama urbana consolidada, i l'interès manifest d'empreses a instal·lar-se al sector evidencien que el moment és ara.
És el moment d'aprovar una modificació de planejament que permeti desenvolupar el sector sud d'una manera meditada, permetent la implantació de grans superfícies comercials, que volen venir i faran de motor i de dinamització del sector. Un desenvolupament pensat per etapes, que es vagi fent a mesura que hi hagi demanda.
És el moment de preveure que en aquest sector també s'hi programi sòl industrial que permeti aprofitar aquesta dinamització per a la instal·lació d'empreses que ofereixin béns i serveis, que diversifiquin l'activitat econòmica del nostre municipi i alhora generin oportunitats laborals a perfils diversos de treballadors. És l'hora que la gent de Salt tingui la oportunitat de treballar prop de casa.
És el moment de preveure on podria fer-se una reserva suficient de terrenys per si volem tenir l'oportunitat d'acollir un nou hospital a Salt i si pot ser una facultat de medicina i/o infermeria i generar un pol sanitari. No depèn de nosaltres, és cert, però si no generem l'oportunitat no serà mai una opció.
És el moment d'aprofitar el nou desenvolupament per corregir les mancances i dèficits que avui té el nostre municipi.
Per tant, demà és el moment de votar SÍ a la consulta, perquè estem convençuts que és el millor que podem fer per Salt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Uns 22.000 saltencs decideixen avui si volen l´Ikea a la vila
Uns 22.000 saltencs decideixen avui si volen l´Ikea a la vila

Uns 22.000 saltencs decideixen avui si volen l´Ikea a la vila

Poden participar en la consulta popular tots els majors de 16 anys empadronats al municipi - A...

Tensió entre UdG i Estat per la suspensió d´un congrés de seguretat jurídica

Tensió entre UdG i Estat per la suspensió d´un congrés de seguretat jurídica

La Universitat diu que deixarà de fer-se a Girona «per motius polítics» però el Ministeri de...

Diputació i Ajuntament ratifiquen per escrit el seu compromís econòmic amb el Parc de la UdG

Diputació i Ajuntament ratifiquen per escrit el seu compromís econòmic amb el Parc de la UdG

Reiteren que aportaran sis milions i dos milions d'euros respectivament per salvar el Parc...

Un foc crema per complet un pis d´estudiants al barri de Montilivi

Un foc crema per complet un pis d´estudiants al barri de Montilivi

Els veïns van escoltar una deflagració però l´immoble no té connexió de gas i s´està investigant...

La UdG acusa el govern espanyol de suspendre ´per motius polítics´ un congrés internacional

La UdG acusa el govern espanyol de suspendre ´per motius polítics´ un congrés internacional

El Ministeri de Justícia nega "taxativament" l'acusació i assegura que des del febrer ningú els...

Ratpenats contra les plagues a Girona

Ratpenats contra les plagues a Girona

L'Ajuntament aposta per la lluita biològica per evitar la processionària als parcs urbans

Enllaços recomanats: Premis cinema