Convençuts i amb pas ferm

26.09.2016 | 07:12

«És el moment d'aprovar una modificació de planejament que permeti desenvolupar el sector sud d'una manera meditada, permetent la implantació de grans superfícies comercials, que volen venir i faran de motor i de dinamització del sector. Un desenvolupament pensat per etapes, que es vagi fent a mesura que hi hagi demanda»

Demà dissabte, els saltencs i les saltenques estem convidats a participar en una consulta popular sobre el desenvolupament del sector sud del nostre municipi. Demà decidim si fem un pas endavant en el desenvolupament urbanístic de Salt per tal poder generar les condicions per atraure activitat econòmica a la nostra vila.
El que es proposa és clar, perquè la ?diagnosi és clara. Amb el nostre pressupost ordinari no podem atendre les necessitats del nostre poble, no podem oferir els serveis que altres municipis similars al nostre sí que poden, no podem fer inversions amb pressupost ordinari, no podem sostenir l'estructura que necessitaríem per atendre moltes necessitats bàsiques de molts dels nostres veïns. Cada any encarem l'elaboració del pressupost patint sobre què caldrà prescindir si no ens donen una o altra subvenció, si es cancel·la una línia d'ajuts o no s'aprova una convocatòria de la qual ens depèn poder mantenir algun servei.
No us penseu que us parlo de projectes tecnològics inassolibles, d'inversions faraòniques o de serveis minoritaris... us parlo de necessitats bàsiques, de projectes com el Juguem, de l'Oficina d'Habitatge de Salt, de l'Espai Municipal d'Ocupació, del servei d'Emprenedoria, de la mediació, dels agents cívics, de poder tenir diners per garantir beques menjador, de les ajudes a comunitats, de poder pagar un servei de neteja viària suficient, de poder tenir conserges a les escoles, de poder asfaltar carrers i fer voreres, d'invertir a cuidar un bé com les deveses, de poder invertir en el jovent de la nostra vila i en el benestar de la nostra gent gran. Parlem d'això. I si fins avui totes aquestes coses s'estan fent un any rere l'altre és perquè també tenim unes persones entregades i implicades, que no escatimen esforços per tirar endavant la seva feina amb un compromís majúscul perquè entenen i viuen la realitat cada dia. Ho tirem endavant també perquè és evident i contrastable que Salt necessita de molts suports, i les administracions supramunicipals ens han ajudat, ens ajuden i ens seguiran ajudant en aquells serveis bàsics que no podem garantir amb el nostre restringit pressupost.
I amb això no pretenc res més que posar en evidència que, quan parlem que Salt no té un pressupost suficient, el que no es pot cobrir amb suficiència són serveis molt bàsics i generals.
Per això estem obligats a buscar recursos que ens permetin reduir aquestes dependències i estem obligats a saber aprofitar les oportunitats que se'ns puguin presentar. I ara és un d'aquests moments. Fa anys que es treballa per poder trobar la via de tirar endavant aquest sector amb aquest objectiu i no son pocs els obstacles que han anat sortint pel camí. Però d'aquell treball i de l'esforç d'aquests últims mesos s'ha generat una oportunitat. Des del govern de la Generalitat, els municipis veïns, la trama urbana consolidada, i l'interès manifest d'empreses a instal·lar-se al sector evidencien que el moment és ara.
És el moment d'aprovar una modificació de planejament que permeti desenvolupar el sector sud d'una manera meditada, permetent la implantació de grans superfícies comercials, que volen venir i faran de motor i de dinamització del sector. Un desenvolupament pensat per etapes, que es vagi fent a mesura que hi hagi demanda.
És el moment de preveure que en aquest sector també s'hi programi sòl industrial que permeti aprofitar aquesta dinamització per a la instal·lació d'empreses que ofereixin béns i serveis, que diversifiquin l'activitat econòmica del nostre municipi i alhora generin oportunitats laborals a perfils diversos de treballadors. És l'hora que la gent de Salt tingui la oportunitat de treballar prop de casa.
És el moment de preveure on podria fer-se una reserva suficient de terrenys per si volem tenir l'oportunitat d'acollir un nou hospital a Salt i si pot ser una facultat de medicina i/o infermeria i generar un pol sanitari. No depèn de nosaltres, és cert, però si no generem l'oportunitat no serà mai una opció.
És el moment d'aprofitar el nou desenvolupament per corregir les mancances i dèficits que avui té el nostre municipi.
Per tant, demà és el moment de votar SÍ a la consulta, perquè estem convençuts que és el millor que podem fer per Salt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Així han canviat des de 1984 les comarques gironines
Així han canviat des de 1984 les comarques gironines

Així han canviat des de 1984 les comarques gironines

Google Earth ens permet fer un repàs visual per la cartografia dels últims 20 anys en uns...

Quarta jornada Lluís M. de Puig sobre educació i democràcia

Quarta jornada Lluís M. de Puig sobre educació i democràcia

Girona va celebrar ahir la quarta jornada Lluís M. de Puig, centrada enguany en la ciutat...

Salt inicia la difusió de feromones de llop per repel·lir senglars

Salt inicia la difusió de feromones de llop per repel·lir senglars

Es tracta d´una prova pilot per foragitar els animals i evitar les destrosses que provoquen

Veïns de la Creu de Palau volen muntar patrulles perquè hi ha «molts robatoris»

Veïns de la Creu de Palau volen muntar patrulles perquè hi ha «molts robatoris»

Asseguren que des de finals d´agost els habitatges de la zona estan patint els cops dels lladres i...

Mor «Pipe» Sánchez Babot, metge, esportista i exregidor de Girona

Mor «Pipe» Sánchez Babot, metge, esportista i exregidor de Girona

Va formar part de l´Ajuntament encapçalat per Pere Ordis entre els anys 1960 i 1966 Fill d´una...

L´Ajuntament escomet la tercera fase de reurbanització del parc d´Ermessenda

L´Ajuntament escomet la tercera fase de reurbanització del parc d´Ermessenda

En breu comencen els treballs pactats a Sant Narcís amb els veïns fruit de la participació ciutadana

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Enllaços recomanats: Premis cinema