L'Ajuntament de Girona ha donat a conèixer aquest dijous el programa d'activitats de les Fires de Sant Narcís del 2016. Entre les novetats d'enguany, destaca un espectacle que han anomenat 'Lluminàries de fires' que anirà a càrrec de Taller de Magnèsia i Berros de la Cort que consistirà en un recorregut de llum i foc des dels Jardins de la Infància i fins als jardins de les Pedreres inspirant-se en un muntatge barroc que hi va haver a la ciutat l'any 1666.

Per primer cop també hi haurà una muixeranga coincidint amb els castells de vigília on la companyia Nova Muixeranga d'Algemesí, amb l'ajut dels Vailets de l'Empordà i els Marrecs de Salt, faran un conjunt de danses i torres humanes que són "molt espectaculars", segons la regidora Eva Palau, que coordina les Fires de Sant Narcís.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, també ha subratllat que enguany es faran actes a 17 barris, en una clara aposta per "descentralitzar" la festa major i fer-la arribar a tota la ciutat. A nivell d'exposicions, destaca la inauguració 'La Girona de l'aigua' al museu d'Història i 'Aigües rituals: una història dels banys jueus' al museu d'Història dels Jueus. La festa major començarà el 28 d'octubre i s'allargarà fins al 6 de novembre.