Els restauradors del Barri Vell es queixen de la recollida d'orgànica

El sistema es vol implantar l'any vinent però bars i restaurants discuteixen els horaris i els cubells

22.10.2016 | 08:58
La reunió es va celebrar ahir a la tarda, en una sala de la Mercè

Els restauradors del Barri Vell de Girona van mostrar ahir el seu malestar pel nou sistema de recollida de fracció orgànica que preveu implantar l'Ajuntament de Girona durant el primer trimestre de l'any vinent. El consistori va reunir-los ahir al Centre Cultural la Mercè per explicar-ne el funcionament. Sota la premissa que es vol millorar el reciclatge, el regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso, va detallar la proposta municipal: cada establiment hauria de tenir un cubell que hauria de deixar al carrer de quatre a sis de la tarda, de dilluns a dissabte. Cada cubell, així com les bosses de dins, anirien identificats amb un codi de barres perquè si alguna cosa no es fa bé es pugui saber qui n'és el responsable.

Els restauradors però van posar en qüestió els horaris i el fet d'haver de tenir un nou cubell. Alguns van lamentar que hauran de guardar les restes de menjar -amb les males olors que comporten- tota la tarda i nit. Pel que fa al cubell van fer una contraproposta: que l'Ajuntament creï àrees amb contenidors on els restauradors abocaran, a l'hora convinguda, les bosses identificatives. L'Ajuntament estudiarà el suggeriment.

Anarquia en el reciclatge
De fet, l'Ajuntament està molt descontent amb el reciclatge dels establiments. «No ha funcionat. Ara hi ha anarquia», va lamentar Berloso. El regidor de Sostenibilitat va relatar que s'estan trobant que ni es compleixen els horaris marcats, ni la ubicació pactada per deixar les deixalles ni la separació de residus. El representant municipal va indicar que hi ha queixes de veïns i els inspectors municipals també alerten del mal funcionament. «Estem en el punt de mira de l'Ajuntament i dels veïns», es queixava un restaurador.

De fet, les bosses amb codis de barres identificatius per als bars i restaurants no seran només per a la fracció orgànica, sinó també per als envasos i per al rebuig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Salt aposta per la gastronomia
Salt aposta per la gastronomia <br/>

Salt aposta per la gastronomia

L'Ajuntament posa en marxa el projecte Salt Xef, en què cedirà durant sis o vuit mesos un local...

Girona escollirà per concurs el circ de les Fires

Girona escollirà per concurs el circ de les Fires

Serà fonamental l'oferta econòmica, la proposta artística, el sistema de funcionament de la...

Girona escollirà per concurs el circ que hi haurà durant les Fires de Sant Narcís

Girona escollirà per concurs el circ que hi haurà durant les Fires de Sant Narcís

?Serà fonamental l'oferta econòmica, la proposta artística, el sistema de funcionament de la...

Oci Cap de setmana de festa major a Fontajau

Oci Cap de setmana de festa major a Fontajau

Cap de setmana d'intensa festa major al barri gironí de Fontajau, amb multitud...

Girona aposta per convertir-se en la quarta pista del Prat

Girona aposta per convertir-se en la quarta pista del Prat

La massa crítica de població que estarà a 60 minuts de l´aeroport passarà dels 2,5 milions de...

Girona dobla la roba recollida perquè buida els contenidors cada dia per evitar robatoris

Girona dobla la roba recollida perquè buida els contenidors cada dia per evitar robatoris

L'any 2016 es van recuperar 203.179 quilos de peces tèxtils quan l'any anterior havien estat...

Enllaços recomanats: Premis cinema