El nou restaurant formatiu de la Devesa, gestionat per la Fundació Ramon Noguera, Drissa i Ecosol, obrirà les seves portes el 28 d'octubre, coincidint amb Fires. El seu objectiu és poder formar a nivell tècnic i pràctic persones amb dificultats d'accés al món laboral.

Per fer-ho, el nou espai contractarà de forma directa onze persones, vuit de les quals en risc d'exclusió social. Les altres tres seran especialistes que dirigiran l'activitat. A banda d'aquestes tres entitats, també hi col·laboraran altres empreses del tercer sector que actuaran com a proveïdors. El nom del restaurant serà La Rosaleda-Jardí Degustació, ja que a més de l'espai interior (de 217 metres quadrats) també comptarà amb dues terrasses.

La directora de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich, ha explicat que es tracta d'un projecte col·laboratiu que uneix els esforços de diferents entitats, els veïns de la ciutat (i molt especialment els de la Devesa, amb qui comparteixen espai) i l'Ajuntament de Girona.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Marta Madrenas, considera que es tracta d'un «projecte extraordinari» d'economia social que permetrà alhora treballar amb les persones més vulnerables i reobrir com a restaurant un espai emblemàtic de la ciutat. Finalment, la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, ha destacat que es tracta, a més, d'un projecte de «dinamització sostenible», ja que el podran gaudir amb tranquil·litat tant els veïns del barri com de tota la ciutat.