Girona prohibirà que els guies turístics vagin amb altaveus i vol evitar les aglomeracions al Barri Vell

L'Ajuntament de Girona prohibirà que els guies turístics vagin amb altaveus quan facin rutes pel Barri Vell i evitarà que els grups creïn aglomeracions al carrer de la Força. Les dues mesures, que es regularan a través d'ordenança, formen part d'un paquet d'accions que s'inclouran dins un pla per fomentar la convivència entre els turistes i els veïns.

Localitzen a Pals un home amb una ordre de recerca per apropiar-se de 700.000 € a l'Argentina

La Guàrdia Civil va detenir el 4 d'agost a Pals (Baix Empordà) un home, de nacionalitat espanyola, amb una ordre de recerca i ingrés a presó per apropiació indeguda. El detingut, assessor financer de professió, va ser jutjat i condemnat juntament amb un advocat per apropiar-se de més de 700.000 euros de 93 persones afectades per la compra d'obligacions de deute públic a l'Argentina que van patir la congelació de fons que van ordenar les autoritats del país.

Un grup de turistes amb la seva guia, que porta penjat al coll un micròfon tot i que no hi parla. ACN.

Cinc anys de presó per al veí de Ripoll que en va atacar un altre al crit de «The Walking Dead»

L'Audiència de Girona ha condemnat a 5 anys de presó el veí de Ripoll que en va atacar un altre amb un matxet i una navalla militar al crit de "The Walking Dead". Els fets van tenir lloc el 8 de gener de l'any passat en un pis del carrer Lambert Mata. L'acusat, que s'havia discutit amb la víctima, va atacar-la mentre estava asseguda al sofà del menjador.

Rull respon a Rajoy que la llei del referèndum s'aplicarà encara que el TC la suspengui

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha respost el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per assegurar que la llei del referèndum s'aplicarà encara que el Tribunal Constitucional (TC) la suspengui. En una entrevista a 'El Món a Rac1' aquest dimarts al matí, Rull ha insistit que "s'obeirà la llei emanada del Parlament legítim i democràtic" i que es donarà "plena vigència" a la norma de l'1-O.

Juana Rivas, la mare que va fugir amb els seus fills, no es presenta davant el jutge

Juana Rivas, la dona de Granada que no se sap on és des del passat dia 26 de juliol v aincomplir l'ordre de lliurar els seus fills al pare, condemnat per violència domèstica, no s'ha personat al Jutjat en el que havia de declarar com investigada, per la qual cosa la seva exparella ha sol·licitat la seva detenció i l'entrega immediata dels nens.

Francesco Arcuri, exparella de Juana Rivas, a l´entrada del jutjat. EFE.