Cassà rep una subvenció per la redacció del projecte de rehabilitació de Can Frigola

L'edifici és un dels més antics i importants de Cassà a nivell arquitectònic

L'edifici de Can Frigola.

L'edifici de Can Frigola. / Ajuntament de Cassà de la Selva

Josep Coll

Josep Coll

L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha rebut una subvenció d’11.654,07 euros de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya. Segons explica l'Ajuntament en un comunicat, aquest finançament està destinat a la redacció de projectes per a la transformació de Can Frigola, un equipament municipal considerat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

Can Frigola, juntament amb la Torre Salvana integra el complex arquitectònic civil més antic i important de Cassà. El conjunt el va aixecar al segle XVI la família Salvà, a mitjan segle XIX va passar a mans de la família Frigola, fins que va ser adquirit per l’Ajuntament el 2018. El segon pis i la garita de planta circular són elements d’una reforma posterior, possiblement del segle XVIII. L’edifici té 750 metres quadrats de planta i 396 metres quadrats de pati.

El propòsit d'aquest projecte és convertir Can Frigola amb un nou equipament cultural que doni vida al centre del poble com la Sala Galà amb espais d'exposició i la nova seu de l'Escola Municipal d'Art entre d’altres. Això respon a la voluntat de l'ajuntament de reforçar la infraestructura cultural del municipi i de prioritzar la inversió en equipaments culturals que fomentin la cultura local i l’activitat al centre del poble.

Amb la redacció del projecte ara s’està treballant per aconseguir el finançament de subvencions públiques per a l’execució de les obres.