L´Ajuntament de Girona va anunciar ahir que les obres de construcció d´un aparcament a a la plaça del Pallol, situada darrere de l´Ajuntament, començaran avui, amb un retard de set mesos. Els treballs s´allargaran un any i per aquest motiu és necessari tancar la circulació de persones i vehicles el tram del carrer Sant Josep que confronta a la plaça, així com la connexió dels carrers Mora i Talarn cap al carrer Sant Josep. En les darreres setmanes a l'entorn de la plaça del Pallol ja s'hi han col·locat tanques per començar els treballs.

L'inici de la construcció s'ha anunciat diverses vegades, però fins avui només s´han trobat que entrebancs. La construcció havia de començar a finals de l´any passat, i fins i tot es va començar a vendre les 88 places de què dispondrà. Molts dels futurs usuaris van donar una quantitat de reserva, les obres no van començar perquè es van succeir els problemes.

Mesos amb dificultats

L´empresa s´ha topat amb la retirada d'un línia elèctrica, l'adjudicatària va tenir problemes amb la constructora per un desacord amb la liquidació de les obres. També hi va haver dificultats per ocupar el solar, ja que durant mesos es va utilitzar com a «magatzem» de les obres del Teatre Municipal.

A banda de la construcció de l'aparcament subterrani, les obres serviran per reurbanitzar la plaça del Pallol, un cop s´acabi l´aparcament.