El diumenge 8 de gener, Sarauto va col·laborar en el patrocini del Concert de Reis de Manresa que es va celebrar al teatre Kursaal. Tots els assistents al concert van poder veure la nova gamma de vehicles Peugeot per a aquest 2012, entre els quals destacava el nou Peugeot iOn, un vehicle totalment elèctric.

El Peugeot iOn es va presentar com a novetat mundial al Saló de l´Automòbil de Frankfurt, i les seves prestacions i la seva autonomia de 130 quilòmetres, aconseguides gràcies a l´ús de bateries ió-liti, li permetran convertir-se en una resposta eficaç als nous reptes de mobilitat urbana i de respecte al medi ambient. Aquest vehicle elèctric està desenvolupat en col·laboració amb Mitsubishi Motors Corporation (MMC), i des del seu recent llançament es destina a clients particulars i a flotes, ateses les seves característiques particularment adaptades a un ús d´àmbit urbà.

La ciutat és sens dubte l´hàbitat preferit per a quest vehicle. Amb quatre portes i quatre places, fa 3,48 metres de llarg i té un radi de gir de només 4,50 metres perquè no porta elements mecànics a la part davantera. Desenvolupa una potència màxima de 47 kW (64 CV) i ens permet arribar a una velocitat màxima de 130 km/h. Les bateries es poden recarregar en només sis hores utilitzant un endoll convencional de 220V, o el 80% en trenta minuts gràcies al seu sistema de recàrrega ràpida. La vida útil d´aquestes bateries pot arribar fins a les 1.500 càrregues.

Regió7 va tenir l´oportunitat de provar aquest nou cotxe elèctric i un cop al volant del nou iOn va poder apreciar que aquest vehicle ciutadà d´emissions zero ofereix una gran polivalència d´ús, comparable, en termes de prestacions i habitabilitat, a qualsevol vehicle de dimensions petites amb motor tèrmic convencional. Tot i ser un cotxe elèctric, té una bona acceleració, ja que va de 0 a 100 km/h en només 15,9 segons. També té una bona recuperació perquè va de 80 a 120 km/h en 13 segons i de 60 a 80 km/h en tan sols 3,9 segons, i pot arribar a pujar un desnivell de fins al 23%. Les sensacions a bord del nou Peugeot iOn, Regió7 les va captar de primera mà, i cal destacar el silenci més absolut. Ni un sol soroll quan posem la clau al contacte i la girem per arrencar el vehicle, ni quan anem per carretera. L´únic soroll que podem sentir és el del vent. La pau regna a l´interior del vehicle, donant una sensació de suavitat extrema i una conducció alegre.

El respecte per excel·lència al medi ambient, la compacitat, la seguretat i la facilitat d´ús són uns dels seus grans atractius. El cotxe està equipat amb innovadors serveis, en especial gràcies al que Peugeot anomena «caixa de comunicació localitzada». Aquesta caixa permet no tan sols la trucada d´emergència, camp en el qual Peugeot és el líder de desplegament a Europa, sinó que permet l´extracció de dades (estat de la bateria, quilòmetres fets, quilometratge restant fins a la pròxima revisió...), de manera que suposa una important ajuda per a la gestió professional del vehicle.

El iOn il·lustra la voluntat de Peugeot d´integrar la nova realitat de l´automòbil proposant múltiples solucions adaptades a les diferents necessitats de mobilitat urbana.

És, a més, una de les claus de l´estratègia de la marca per reduir l´impacte mediambiental i la dependència de les energies basades en combustibles fòssils.