Deixa els seients del cotxe com nous amb aquest truc casolà

No contaminaràs amb productes químics

Productes sostenibles per a una neteja eficaç

El truc casolà per deixar els seients com nous

El truc casolà per deixar els seients com nous / senivpetro

Mati Sirvent

Netejar el cotxe a fons dona feina: els seients, la carrosseria, el quadre de comandament, etc. La veritat és que hi ha molts punts que els passem per alt o els netegem per sobre per què no sabem com fer-ho o per falta de temps. Però, no et preocupis perquè avui t'explicarem com netejar els seients a fons, deixant-los com nous i no et costarà tant com creus.

Aquest article us guiarà a través d'aquest mètode pas a pas, explicant per què funciona i com podeu implementar-lo amb elements que probablement ja teniu a casa.

Mantenir l'interior del cotxe net no només millora la seva aparença i comoditat en conduir, sinó que també pot ajudar a preservar el valor de revenda del vehicle. Els seients, en particular, poden ser difícils de netejar a causa del material i l'ús constant que reben. No obstant això, amb el truc adequat, podeu eliminar efectivament la brutícia i les taques.

El truc més fàcil per netejar els seients del cotxe

El mètode que explorarem utilitza una combinació de bicarbonat de sodi i vinagre, dos potents netejadors naturals, juntament amb una mica d'aigua calenta i una eina de neteja suau. Aquest truc és particularment útil per a seients de roba, que poden absorbir líquids i retenir olors.

Materials necessaris

  • Bicarbonat de sodi
  • Vinagre blanc
  • Aigua calenta
  • Un polvoritzador o atomitzador
  • Un raspall de truges suaus o un drap de microfibra
  • Aspiradora

Pas a pas: neteja de seients de cotxe

  1. Aspirat previ: Comença aspirant els seients del teu cotxe per eliminar qualsevol residu superficial, com molles, pols o pèls de mascotes. Aquest pas prepara la superfície per a una neteja profunda.
  2. Preparació de la solució de neteja: En un polvoritzador barreja una part de vinagre blanc amb dues parts d'aigua calenta. Afegeix-hi una cullerada de bicarbonat de sodi. Agita suaument per combinar els ingredients. La barreja farà un efecte efervescent inicialment a causa de la reacció entre el bicarbonat de sodi i el vinagre.
  3. Aplicació de la solució: Ruixa la solució de neteja generosament sobre els seients, enfocant-te especialment a les àrees tacades o particularment brutes. No amaris completament el teixit per evitar la formació de floridura.
  4. Neteja: Fes servir un raspall de truges suaus per fregar les àrees tractades. L'objectiu és treballar la solució de neteja al teixit per descompondre la brutícia i les taques. Per taques més lleus o en teixits delicats, pots fer servir un drap de microfibra en lloc d'un raspall.
  5. Esbandida: Amb un drap humit net, retira qualsevol residu de la solució de neteja dels seients. Pot ser necessari esbandir el drap diverses vegades per eliminar completament la solució.
  6. Assecatge: Finalment, passa un drap sec sobre els seients per absorbir qualsevol humitat restant. Deixa les finestres del cotxe obertes per facilitar l'assecatge a l'aire lliure i evitar l'acumulació d'humitat.
Netejar correctament els seients del cotxe

Netejar correctament els seients del cotxe / freepik

Per què funciona aquest mètode?

La combinació de bicarbonat de sodi i vinagre és eficaç per diverses raons:

Bicarbonat de sodi: Actua com un desodorant natural i és un abrasiu suau, cosa que el fa excel·lent per eliminar olors i fregar suaument les taques sense danyar el teixit.

Vinagre blanc: El vinagre és conegut per les seves propietats desinfectants i de neteja. Podeu ajudar a dissoldre el greix, eliminar olors i actuar com un netejador natural.

Consells addicionals per tenir cura dels seients del cotxe

  • Test de color: Sempre és recomanable fer una prova de color en una zona discreta del seient per assegurar-te que la solució no decolori el teixit.
  • Neteja regular: Incorpora aquesta neteja a la teva rutina regular de manteniment del cotxe pot prevenir l'acumulació de brutícia i facilitar la neteja a llarg termini.
  • Ventilació: Mantenir el cotxe ben ventilat durant i després de la neteja és crucial per prevenir la floridura i les males olors.

Netejar els seients del cotxe no ha de ser una tasca complicada o costosa. Amb ingredients simples i aquest mètode efectiu, pots mantenir l'interior del teu vehicle net i amb bona olor. Aquest truc fàcil no només millora l'aparença dels seients, sinó que també contribueix a un ambient més saludable dins del cotxe, tot això mentre estalvies diners i evites l'ús de químics agressius.