El nou E-Vivacity de Peugeot és l´escúter de nova generació llest per revolucionar la ciutat. Modern, fàcil de conduir, pràctic i eficient, té tots els avantatges per seduir als que desitgin fer realitat el seu somni de contemplar la ciutat... en verd.

Només pujar a aquest nou escúter i gràcies a la col·laboració de Sarauto, que ha cedit en primícia a Regió7 aquest model a escala espanyola, notem que és àgil i de gran maniobrabilitat. És totalment silenciós i té una molt bona arrencada als semàfors o quan està parat, fins i tot en pujades. Té tres modalitats de conducció: la normal, limitada a 50 km/h; la intermèdia, limitada a 25 km/h, i la de passeig, limitada a 5 km/h, que permet parlar amb algú que ens acompanyi caminant al costat de la moto sense fer accelerades ni frenades.

Té detalls no gaire comuns a la majoria dels escúters com el doble maleter, un de més gran a sota dels seient i un altre a la part frontal. També cal destacar la marxa enrere de l´escúter i l´avisador sonor de presència en aglomeracions.

Quan activem el puny de l´accelerador allibera el seu parell de manera instantània i lineal per a un rendiment excepcional. Amb una potència màxima de 3 kW a 6.ooo rpm, l´E-Vivacity ofereix un parell màxim de 14 Nm a la sortida del motor i es mostra particularment veloç amb un nivell d´acceleració destacable, molt apreciat per integrar-se fàcilment al trànsit.

Amb les seves dimensions contingudes i el seu pes limitat (115 kg), recorre de 0 a 100 m en 3"15 i de 0 a 100 m en 12"30.

Està equipat amb bateries de nova generació ió-liti i amb una cadena de tracció que ofereix un rendiment més eficaç, l´E-Vivacity té un 30% més d´autonomia i permet recórrer una distància de 60 km a 45 km/h.

Motor i bateries

El grup motopropulsor que equipa l´E-Vivacity està constituït, per una banda, per un motor elèctric sincrònic brushless d´imants permanents refrigerat per aire i, per l´altra, per una transmissió simplificada de relació fixa per una corretja dentada i una caixa de relés.

Alimentat per etapes de potència per les bateries i 2 carregadors embarcats a 250 W/5 A que transformen el corrent en trifàsic a través del controlador motor, el motor es troba en presa directa a la roda del darrera.

Recàrrega

No hi ha res més senzill que recarregar el Peugeot E-Vivacity. Simplement s´ha de connectar el cable d´espirals extensible (2 m) que és sota el seient a una presa de corrent domèstica de 220 V o a un born elèctric. La càrrega completa (bateria buida) requereix entre 5 i 8 hores depenent de si el vehicle està equipat amb un o dos carregadors. En l´opció de dos carregadors, el 80% de la càrrega s´obté en només 3 hores.