El concessionari oficial de Volvo, Sala Motors, ha posat a la disposició de Regió7 aquest espectacular V40 per poder provar-lo de primera mà.

El nou Volvo V40 presumeix d´una dinàmica de conducció líder a la seva categoria gràcies a l´atenció posada a nombroses àrees de vital importància.

El xassís ha estat dissenyat per oferir una conducció àgil i autènticament plaent. Això es nota només seure davant del volant i fer els primers quilòmetres.

La gamma de motors del nou V40 comprèn des del primer dièsel de Volvo Car Corporation amb unes emissions de CO2 de 94 g/km fins al motor turbo gasolina T5 amb 254 CV i una acceleració de 0 a 100 km/h en 6,7 segons.

Cal destacar el sistema start/stop de què disposa i la regeneració de l´energia de frenada, que és present a totes les versions del motor, independentment si tenen un canvi de marxes automàtic o manual.

Xassís dinàmic de sèrie

El nou Volvo V40 presenta dues opcions de xassís diferents: el xassís dinàmic és l´opció de sèrie. El seu cos rígid i baix centre de gravetat contribueixen al seu caràcter àgil i de resposta ràpida centrat en l´experiència de conducció sense comprometre ni una coma la comoditat de conducció. També trobem el xassís esportiu, que és 10 mm més baix si el comparem amb el dinàmic i els amortidors i les molles són més dures, pel que ofereixen un plaer de conducció més sensible i amb un control total.

Direcció de resposta precisa

El tub de la columna de direcció i el rígid aïllant a la torsió contribueixen a una major sensació de contacte directe entre les rodes i la carretera.

La direcció assistida elèctrica (EPAS) utilitza un motor elèctric per suportar l´engranatge de direcció i el conductor pot escollir entre nivell de direcció assistida elèctrica.

Nou panell d´instruments personalitzat

Només entrar al vehicle veiem un impressionant panell d´instruments. Una experiència de conducció sense complicacions és un dels punts clau del desenvolupament continu del sistema d´entreteniment informatiu d´alta tecnologia Volvo Sensus. Al nou Volvo V40, l´enfocament centrat en el conductor es veu potenciat en aquest nou panell completament gràfic que permet al conductor personalitzar la informació. Les funcions de connectivitat inclouen una aplicació per a mòbils que manté el conductor en contacte amb el cotxe quan està aparcat.

El més segur de la història

La incorporació de nombrosos elements d´alta tecnologia i un ampli paquet de sistemes de seguretat i el suport propi dels models de dimensions més grans converteixen el nou Volvo V40 en el vehicle més intel·ligent i segur de la història de Volvo. Entre aquests nous elements hi ha la tecnologia d´airbag per a vianants (Pedestrian airbag), sistema d´advertència de canvi de carril tàctil, un enginyós sistema d´assistència d´aparcament, reconeixement de senyals de trànsit, llums llargs actius i un sistema de radar per trànsit encreuat a la part del darrer. El nou V40 incorpora també l´innovador sistema de Detecció de vianants amb frenada automàtica total, així com el sistema City Safety millorat per evitar col·lisions a baixa velocitat que funciona a velocitats de fins a 50 km/h.

Aspecte i sensació d´autèntic luxe escandinau

El clàssic capó en forma de V es veu potenciat per unes línies més atrevides i plenes d´expressivitat. La seva graella ultrabrillant i més ampla ofereix una sensació més esportiva i de més contacte amb la carretera. L´obertura inferior està envoltada a les cantonades per uns sortints a la carrosseria i es fa més estret entre un pas de roda i un altre. Les cantonades modelades no només li aporten caràcter, sinó que també dirigeixen el flux d´aire per millorar la seva aerodinàmica.