"La importància del sector de l'automòbil es manifesta en el destacat 'efecte tractor' que té de manera directa en la indústria i en l'economia espanyola". Amb aquestes paraules, José Manuel Soria, ministre d'Indústria, Energia i Turisme, manifestava el paper protagonista del món del motor a l'entramat econòmic i social durant el lliurament dels premis Cotxe de l'Any dels Lectors d'Editorial Prensa Ibérica i La Vanguardia.

Una gala en la qual el Ford Mondeo, com a vencedor de la tretzena edició d'aquests consolidats guardons, compartia protagonisme amb el Pla d'Incentius al Vehicle Eficient, també conegut com a pla PIVE, en el qual requeia el Premi Institucional del Motor, que va recollir Soria de mans de Javier Godó, president del grup Godó.

Una rellevància, la del segment de l'automoció, que, tal com el mateix ministre afirmava, continuarà rebent "el suport de l'Administració atès el caràcter innovador, de creació d'ocupació i d'importància per a l'exportació i el creixement econòmic" del sector automòbil.

Canvi de tendència

Segons el titular de la cartera d'Indústria, les dades més recents no fan més que refermar un "canvi de tendència que es consolidarà el 2015". Una afirmació que, en el cas de l'automòbil, se sustenta en les xifres registrades pel mercat l'any passat, en què es van sobrepassar les 850.000 matriculacions i en el qual la producció de cotxes a les factories espanyoles va superar els 2,4 milions d'unitats.

Així mateix, el ministre José Manuel Soria va fer una especial èmfasi sobre les optimistes perspectives de cara al 2015, la previsió de creixement econòmic xifrada en el 2% se sotmetrà a una revisió a l'alça el mes d'abril per situar-la al voltant del 2,5%, a causa de factors com la caiguda del preu del petroli i la depreciació de l'euro enfront del dòlar.