És possible fer galetes sense passar-les pel forn? La resposta és sí. A continuació et proposem una sèrie de receptes de diferents tipus de galetes que podràs elaborar de forma ràpida i sense necessitat d'utilitzar el forn.

Cookies de Xocolata

Ingredients

Mitja tassa de farina, una cullerada de sucre blanc, una altra de sucre moreno, una altra de mantega, 1 rovell d'ou i trossets de xocolata al gust.

Així es prepara

Agafem un bol i barregem tots els ingredients excepte la xocolata. Utilitzem una forquilla per barrejar-ho tot bé, procurant que no es formin grumolls. Si veieu que la massa queda molt enganxosa, podeu afegir més farina i pastar una mica més.

A continuació dividim la massa en quatre parts, fem unes boles i les aplanem donant-los forma de galeta. Afegim els trossets de xocolata i les cuinem un parell de minuts al microones a màxima potència en un plat normal. Es deixen refredar i ja es poden menjar.

Galetes After Eight

Ingredients

Galetes maria, fulles de menta i unces de xocolata (tantes com a galetes es vulguin elaborar).

Així es prepara

Col·loquem damunt de cada galeta una fulla de menta i dues unces de xocolata. Les introduïm 2-3 minuts al microones a temperatura suau perquè es fongui la xocolata i no es cremi la galeta.

Una vegada la xocolata estigui fosa, traiem les galetes i les estenem. Les introduïm al frigorífic perquè la xocolata s'endureixi.

Galetes de mantega

Ingredients

130 grams de farina, 75 grams de mantega, 60 grams de sucre i un ou.

Així es prepara

El primer que cal fer és fondre la mantega al microones. Mentrestant batem l'ou, separem la meitat i afegim el sucre. Barregem fins a aconseguir una textura escumosa.

A continuació agreguem a la mescla la mantega fosa, a poc a poc, i després la farina. Ho pastem tot, de forma manual o amb una batedora, fins a obtenir una pasta.

Aquesta massa cal estendre-la sobre una superfície llisa amb l'ajuda d'un corró fins a aconseguir una grossor d'aproximadament dos centímetres. Amb un motlle petit o un got anem tallant les galetes. Una vegada tallades les col·loquem en un plat i les envernissem amb el mig ou que hem apartat.

Fet això, les introduïm al microones a màxima potència entre 3-4 minuts. Cal recordar que cada microones té una potència diferent, per la qual cosa hem de vigilar que no es cremin les galetes. Una vegada daurades, les traiem i les deixem refredar.

Galetes de civada

Ingredients

Mitja tassa de farina, mitja tassa de sucre bru, 1 tassa de civada, 125 grams de mantega, una culleradeta de canyella mòlta, una altra d'essència de vainilla, 1 ou i una cullerada de llet.

Així es prepara

Fonem la mantega al microones i la barregem amb el sucre. Posteriorment afegim l'ou, la llet i la vainilla. Barregem suaument la farina amb la canyella i la sal, i li afegim la civada. Incorporem la mescla anterior i ho barregem tot fins a aconseguir una pasta.

Finalment, untem un plat amb oli i posem una mica de mescla (en funció de la grandària que vulguem de les galetes), donant-li forma arrodonida. És important separar bé cada galeta perquè no s'enganxin entre elles.

Deixem que es cuinin tres o quatre minuts al microones (depenent de la potència). Quan estiguin fetes les traiem i les deixem refredar.