Jordi Cruz, xef del restaurant Àbac i membre del jurat del programa 'Masterchef', és partidari que no es pagui als becaris que realitzen pràctiques en els grans restaurants. Així ho revela el cuiner en una entrevista a 'El Confidencial', en què adverteix que un restaurant Michelin no seria viable si tots els seus empleats estan en nòmina.

Crez justifica aquesta situació comparant-la amb els màsters en altres sectors. "Estàs aprenent dels millors en un ambient real, no t'està costant un dur i et donen allotjament i menjar. És un privilegi. Imagina't quants diners et costaria això en un màster en un altre sector", afirma.

Per al jurat de 'Masterchef', "si tota la gent en cuina estigués en plantilla, no seria viable". Argumenta que encarir el servei per incrementar els treballadors en nòmina seria una cosa que el client no estaria disposat a pagar.

Crez assegura que els 'stagiers' li produeixen "enveja". Comenta que aquests cuiners en pràctiques han passat per algunes de les millors cuines en la seva formació.

En la mateixa línia es mostra el seu company al programa de TVE, Pepe Rodríguez, qui també dirigeix ??un restaurant amb estrella Michelin, El Bohío. "M'encantaria tenir-los a tots donats d'alta a la Seguretat Social, però jo no puc tenir 20 nòmines en cuina, és una burrada", declara. Rodríguez afirma que ha sol·licitat a la Junta de Castella-la Manxa una millora de condicions per als becaris, però afirma que "no em fan cas".

El xef nega que els becaris siguin clau per mantenir un negoci, tot i que matisa que, sense 'stagiers', "molts restaurants Michelin ho passarien molt malament". Considera que si un restaurant s'administra correctament no hauria de tenir problemes, però "no són les mines del rei Salomó".

Crítiques al Twitter

Les declaracions de Cruz i Rodríguez han incendiat twitter. Els comentaris crítics amb els cuiners i els 'memes' han inundat la xarxa social.