Estic molt emprenyat amb TV3, van escollir sense cap procediment democràtic 24 paisatges, a més va guanyar el Josep Cuní. Homeee, es nota massa que la qüestió estava arreglada, que era una tupinada. Qui creu que Cuní es presentaria a un concurs sense la garantia que guanyaria ell? De fet no li cal una garantia per escrit, amb l'amenaça virtual d'enviar Pilar Rahola de sicari ja fa el fet.

A mi em donen un programa matinal a TV3 i faig que guanyi el paisatge favorit de Sant Adrià de Besòs, amb les tres xemeneies de la tèrmica de teló de fons.

De fet he de confessar que tinc contradiccions, aquest tipus de programa m'entusiasma, ja vaig ser un fanàtic de la sèrie "Catalunya des de l'aire". Tinc tots els vídeos sense que en falti cap, això sí, em van sortir a preu de pernil de pota negra. Però què carai, s'ho mereixia!

TV3 té uns tècnics i uns artistes sensacionals, son capaços de fer-nos emocionar amb la bellesa natural de l'abocador del Coll Cardús o del Garraf. De fet fins i tot la merda sembla bonica. Amb aquest tipus de programa si et despistes creus que vius en el paradís terrenal i et converteixes directament en part de la crosta del Joan Ferran.

Crec que van cometre un error fent veure que el paisatge favorit del Charly Reixach era el Montseny. Em va semblar un atemptat i una autèntica heretgia veure com passejava amb moto pel Pla de la Calma! Tinc un amic ecologista a quin van hospitalitzar de l'ensurt. El paisatge favorit del Reixach, tothom ho sap, és un hotel de vuit estrelles a la diagonal, al costat del Camp Nou. Tampoc entenc que al Mikimoto no li hagin encarregat un paisatge, ell no hauria triat pas la seva ciutat, Sabadell -com tothom sap la millor ciutat del país- ell hauria triat una habitació d'un hotel de vuit estrelles a... Nova Zelanda. Ostres no és encara territori català. De fet posats a votar, per a mi el paisatge favorit és l'Araceli Segarra, en qualsevol lloc.

El més empipador és que aquesta gent de TV3 ens estan fotent una de les poques coses bones que ens quedava als catalans. Catalunya era un país brut i lleig, -àrida, pobra, bruta, trista, dissortada etc.- però teníem una avantatge i era que quan sortíem fora, anéssim on anéssim tot ens semblava sensacional -neta, noble, culta, lliure, desvetllada, feliç-.

I ara què farem? On anirem que sigui millor que aquesta Catalunya brutalment bella que ens han construït?