El Patronat de Turisme Girona-Costa Brava participarà -no han dit com- en un veler que donarà la volta al món durant dos anys patrocinant d'aquesta manera les activitats adaptades i accessibles que s'estan fent a les comarques de Girona. No podem dir-hi gaire res perquè desconeixem la notícia, exceptuant allò que hem llegit en aquest diari.

La gent de MIFAS hem quedat una mica sorpresos. Podria ser que estiguéssim desenfocats, però, patrocinar un veler que doni la volta al món, encara que sigui accessible no sembla pas la millor manera de fer un veritable patrocini de les activitats adaptades que poden fer-se a les nostres comarques. A nosaltres ens hauria agradat que al Patronat de Turisme li hagués fet gràcia la proposta que vàrem traslladar abans de l'estiu de 2009, donant suport al sector privat que ha fet inversions -algunes molt considerables- per obrir una via de negoci nova, treballant amb serveis per a gent amb discapacitat. L'aposta de MIFAS era i és merament interessada, ja que alguns d'aquests serveis podien oferir-se a les 3.000 famílies que conformen l'entitat i també als seus gairebé 400 treballadors. El turisme accessible no és una qüestió tan exòtica, vull dir que pot desenvolupar-se sense haver de passar per Nova Zelanda o Papua-Nova Guinea, on no hi cabem de veure l'interès que puguin tenir -posem per cas- les vies verdes que podem fer per Girona amb bicicleta adaptada, o anar a fer submarinisme a l'Estarit o a l'Escala, per posar només uns exemples. Aquestes activitats s'han de potenciar a casa i com és evident a l'entorn més immediat, aprofitant les bones comunicacions que tenim amb la resta d'Europa. No acabem d'entendre la postura del Patronat, tampoc el seu silenci amb nosaltres.

Reconec que sovint podem ser una mica emprenyadors i pesats, seria ben normal que en parléssim. Volem potenciar el turisme amb retrats dels nostres paisatges, reforçant la gent que s'hi dedica, però de manera més eficaç i sense tanta extravagància, senzillament com una cosa normal i corrent, per entendre'ns, això sí, seriosament.