El no-desdoblament de la Nacional-II s'ha convertit en un tema recurrent entre els polítics per retreure's la mala gestió. Solucions, efectives i reals, cap ni una. Els alcaldes només avisen que emprendran accions judicials. CiU acusa PSC i PP de no fer-hi res. El PP lamenta que el PSOE de Zapatero no va desdoblar-la mentre oblida que van governar entre 1996 i 2004 i tampoc se'n va fer cap tram. Els socialistes s'excusen en la fallida de les empreses i la crisi. La Generalitat reclama el desdoblament i poc més.

Tots plegats veuen cada setmana com desenes de ciutadans es juguen la vida en una carretera que no compleix les condicions mínimes per al trànsit elevat que suporta. Tots els representants també saben que bona part dels accidents mortals han implicat camions. I 15 morts no és cosa de broma.

Si tinguessin interès en els ciutadans, en lloc de llançar-se els plats pel cap, els polítics gironins ja haurien demanat que es prohibís el pas de camions per la N-II. Potser no es reduirà la sinistralitat, però segur que hi ha menys morts. Aquesta seria una decisió valenta. I necessària.