ingú no podrà negar que el ministre de Justícia, Ruiz Gallardón, està mostrant la seva imatge més neoliberal amb la seva obsessió acarnissada per privatitzar la justícia. No en teníem prou amb la llei de taxes -justícia per als rics-; ara proposa privatitzar el Registre Civil per lliurar-lo als registradors de la propietat, un dels col·lectius més privilegiats de la nostra societat. Entre altres coses, per la desproporcionada relació cost-ingrés.

Amb la reforma disposaran, i gratis, de totes les dades -privades, no s'oblidi- dels registres informatitzats i digitalitzats per l'Administració -que han costat uns 130 milions d'euros- i només pagaran els 300 anuals pel manteniment, que cobraran directament al contribuent, que ja els pagava a l'Estat amb els impostos. I això, a banda dels 180 més que s'embutxacaran cada any com a aranzel per les sol·licituds de partides de naixement, de defunció, de matrimoni, etc. -que fins ara subministrava l'Estat gratuïta?ment- i de les noves dades que serà obligatori registrar, com, per exemple, la cessió de poders o el canvi de domicili. Continuaran fent una feina pública, sí, però independent de l'Administració i només controlada pels tribunals. Al poble, òbviament, no se li descomptarà dels impostos el preu que haurà de pagar pels registres que faci. Castes són castes.

No té sentit reformar una llei que no està encara en vigor, aprovada per consens -inclòs el PP- fa menys de dos anys, sense adduir cap argument, cap, que ho justifiqui. Si s'aprova la nova llei, més que Registre Civil serà Privilegi Civil.

PS: El president del Gobierno, un germà seu, i el director i sotsdirector de Registros del ministeri són registradors.