Embolica que fa fort, senyora Ortega

Mateu Frigoler Teixidor. Canet d'Adri.

Després de l'afer Pujol, ara només ens faltava que la vicepresidenta Ortega ens sortís per "peteneres". Aquesta Sra., protegida pel totpoderós Duran i Lleida, mai hauria hagut de tornar a la vicepresidència del Govern català. En la seva primera entrada en un càrrec que sempre li ha anat molt gran, ja va mentir en referència als seus estudis. És llavors quan aquests personatges amb títols de "tòmbola" de fires, fan aquestes polèmiques declaracions per acabar d'embolicar-ho tot. No, senyora Joana, no hem d'esperar un altre 9-N, això vol dir un any, o més, o mai. Mestrestant, seguirem patint les retallades, les cues als hospitals, la falta de finançament a les empreses, l'atur, la mainada que només pot fer un àpat al dia, els desnonaments, fills i néts que no podran tornar mai del seu forçós exili laboral a l'estranger i no parlem dels centenars d'immigrans que el Govern de Madrid deixa abandonats a la seva trista sort per les capitals catalanes.

Els ciutadans de Catalunya hem dit prou, Sra. Ortega, ara el qui mana és el poble, i el 9-N, tant si es vol com si no es vol, la gent d'aquesta terra votarem per una de molt més ufana sota la capa del sol.

El 9-N comença

a ser molt a prop

joan enric carreras mercader. Bellcaire d'Empordà.

El dia màgic per a uns comença a ser molest per a uns altres, ja han començat els dubtes. Bé, fa molt de temps que el President Mas està temorós per l'arribada d'aquesta data, sap que no podrà fer la consulta, de fet, sempre ho ha sabut, però durant el temps d'espera ha tingut la "parròquia" entretinguda i no li han retret les retallades, i com que va pactar amb Esquerra que ho faria, doncs està enganxat de cap a peus. Els d'Esquerra també ho saben, que no podrem votar, però com que ells no van al davant, sinó que van "empenyent" el President, aquest cada dia ho veu més negre. De fet, tots saben que no votarem la consulta, però intenten callar-ho per no perdre vots, mentre la "tropa" està esmolant els "ganivets" perquè vol immortalitzar Els Segadors.

Ara arribarà la Diada, també farem molt de soroll però tot es quedarà aquí. De moment, en Duran diu que marxa però sense marxar, i diu que farà un nou grup, etc. etc. (les rates començen a abandonar el vaixell). La vicepresidenta ja va avançar-nos que si no podia ser, doncs que seria un altre dia, i bla, bla bla... El que ja sabíem ha arribat, i unes votacions a Catalunya per fer un nou govern, i que aquest proclami la Nova República no hi volen arribar els d'Esquerra, ells saben que les guanyarien, les eleccions, però no volen fer com el 31. Voldria equivocar-me però em temo que no podré demanar-vos disculpes... I penseu que és el que més m'agradaria, però no podrà ser.

Tornar a la

primera casella

Enric Mestres Girbal. TOSSA DE MAR.

Sembla mentida que en Mas segueixi amb la seva dèria sobre la consulta del 9-N quan des de tots costats, excepte dels eixelebrats que ja han portat Catalunya a moltes desfetes, se li diu que pari i que reflexioni.

Segons diuen, l'efervescència independentista creix des del moment que el Tribunal Constitucional va tombar part del nou Estatut però, considerant que això fos així, per què no es vol admetre que els redactors d'aquest document, creient en les promeses d'en Zapatero, es varen passar amb les seves demandes?

En Duran, i altres membres del seu partit es troben entre els sentiments no independentistes i mantenir les poltrones i el poder, dels quals només poden gaudir mentre segueixin sotmesos a Convergència, però les bases d'UDC, que ja han estat molt tocades per l'ateisme oficial i el lliure avortament, comencen a pensar que de l'actual deriva no en sortirà res de bo.

Actualment, i deixant de banda la famosa consulta que, en cas de fer-se seria tan vàlida com la d'Arenys de Munt, tenim el PP que vol fer-ho tot segons la Constitució i el PSC que la vol canviar per dirigir Espanya cap a un model federal. Per molt que ens vulguin fer combregar amb rodes de molí, aquesta darrera opció és inviable, mentre que a la primera, amb seny, s'hi podrien trobar esquerdes que afavorissin les legítimes aspiracions catalanes d'un tracte diferenciat, el tracte diferenciat que la mateixa Constitució reconeix: les nacionalitats.

Però aquesta diferència no vol dir que a Catalunya els seus governants poden fer el que vulguin, ja que s'han de respectar les lleis nacionals, lleis que la Generalitat, aprofitant-se de la passivitat del Govern central, ha menystingut. Els greuges hi són pels dos costats, però no es pot seguir amb el "i tu més".

Si en Mas no pot, o no vol, redreçar el rumb de col·lisió, millor que el país canviï de capità.