Hem fet curt de crispetes seguint el dia a dia de la manera gironina de fer política. Per tradició, el gironí feia política donant la raó a tothom, per no entrar en conflictes, i després feia el que li semblava millor. Ara s'ha enriquit la fórmula calcant les decisions del Reial Madrid de futbol.

FlorentinoPuigdemont va anomenar un entrenador que no comptava amb el vistiplau dels regidors, un equip cremat per la impossibilitat de guanyar cap matx si no era establint complexes negociacions amb els seus rivals. Com en Benítez, Ballesta va arribar carregat de bones intencions i en un principi l'afició va creure que potser sí que era el candidat ideal, més quan va afirmar que aniria carrer per carrer per conèixer les necessitats de la ciutat. Arrufàvem el nas sospitant que estava guanyant per golejada contra rivals petits però que no se'n sortiria amb oponents de pes. I així va ser. Ballesta no va superar l'eliminatòria prèvia de la Champions. Tan sols havia d'aconseguir de tenir un sou digne i la maniobra que es va empescar ens va fer caure les crispetes al terra. Al mateix minut que anunciava un acord amb PP i C's, el seu portaveu exigia a ERC-MES que es fes un lloc a la banqueta, que és com si el Reial Madrid comprés els àrbitres i després obligués el Barça a fer una gran coalició per poder guanyar la Lliga. No ens vam ajupir a recollir les crispetes i vam tancar la tele.

La independència mai no es guanyarà des dels despatxos de l'alcaldia de Girona, si no és que la pretensió fos separar-se del Gironès. Madrid i Barça tenen l'ADN futbolístic però cadascú fa la seva guerra i només arriben a acords en els àmbits que pertoquen, com ara pressionant la UEFA en defensa dels seus interessos. I així ho ha entès ERC-MES. Benítez va plegar amb dignitat del Reial Madrid, sabent que no hi havia res a fer. Però Ballesta se'n va carregant contra el rival, sense haver entès que es tracta d'un altre partit polític que pren les decisions que troba més convenients perquè no són un equip filial. Tot per un sou que no va saber negociar.

En Florentino ha decidit tornar a confiar en gent de la casa implicada en la dinàmica del club i amb l'aval respectuós dels regidors. La Madrenas, com en Zidane, podrà aprofitar l'estructura que van deixar els seus antecessors, però per assegurar la victòria contra els clubs poderosos que s'han anat formant a la ciutat aprofitant el desgavell, comptarà amb el suport del PSC, que sí que coneix els barris, potser no tant com la CUP, però prou com per poder aspirar a guanyar la Champions.