La Fundació Príncep de Girona -ara Princesa de Girona- és un clar exemple d'arquitectura de la manipulació de la ciutadania. O com a mínim d'intent de manipular-la. Es va crear l'any 2009 per millorar la imatge de la Corona. Molt en particular de Felip de Borbó i fonamentalment a Catalunya. Una operació de cosmètica propagandística finançada per grans empreses i corporacions catalanes, que en l'actualitat són el gran escut protector de l'statu quo. Les bales i bombes d'abans, avui són el diner i les influències per doblegar voluntats.

En aquell moment, fins i tot alguns ens vam empassar les bones intencions que pregonaven darrera d'accions com la del difunt Fòrum Impulsa, entre d'altres coses perquè era una bona idea, amb independència que servís de pista d'aterratge a Catalunya de l'actual Rei d'Espanya. Servia perquè un dia l'any, el Príncep es posés texans, es treies la corbata, s'assegués a terra i es fes fotografies amb qui l'esmentada Fundació considerava que eren els futurs talents del país i del planeta. Recordo aquell nen, Felix Finkbeiner, que pretenia plantar un bilió d'arbres i que li va tapar la boca amb la mà a l'aleshores Príncep. No sé si ja els ha plantat però en tot cas la fotografia del nen tapant la boca a Felip de Borbó, publicada per tot arreu, va ser una campanya esplèndida d'humanització del Príncep. Al Fòrum es van presentar alguns projectes sorprenents, alguns altres un pèl extraterrestres i algun que directament era una pallassada.

El primer director va ser Arcadi Calzada, l'home que entre d'altres grans assoliments té com a actiu destacat haver posat la difunta Caixa de Girona a dos metres sota terra. La Fundació Príncep de Girona sempre ha estat una organització aliena a Girona. Els que s'hi han acostat ho han fet obligats o seduïts pels influents. La van posar aquí com la podien haver posat a l'Hospitalet si la ciutat del Llobregat tingués un títol associat a l'hereu de la corona. De fet durant anys han convertit el Fòrum Impulsa en un búnquer d'aduladors protegit per legions de policies i amb helicòpters sobrevolant Girona durant unes hores.

El Rei ja és rei i el muntatge ja no és gaire útil. Si és que en realitat ho ha estat mai.

Bon vent!