La immigració dels anys seixanta fou allotjada a barraques a Montjuïc, Les Pedreres, a zones propietat del Ministeri de Defensa, i a la riba del Ter, prop de les actuals instal·lacions del GEiEG a Sant Ponç. La Policia Municipal i membres de les brigades municipals assignaven la parcel·la on el nouvingut i família podien aixecar la seva barraca.

A finals dels 70, dalt la carena de Les Pedreres -Torre Gironella disseminat, Torre Alfonso XII i el Polvorí- hi quedaren les darreres barraques de la ciutat ubicades a terrenys cedits al municipi amb destinació a zona verda. Als ­darrers anys del franquisme, s´intentaren eradicar amb el programa dels 500 habitatges de Font de la Pólvora, promoguts per l´Instituto Nacional de la Vivienda. L´any 1977 i 1978 hi hagué un fort moviment dels veïns de Torre Gironella disseminat, que es negaven a abandonar una zona privilegiada de la ciutat on amb penes i treballs havien dignificat les seves inicials barraques i l´entorn. Hi romangueren amb el suport de PSUC i PSC. La resta tingué un destí desigual: a tots els veïns que volgueren, la majoria, se´ls adjudicà un pis. Molts l´habitaren. Altres, en veure com els canviaven les condicions de vida i l´oportunitat de revendre el pis per vint mil pessetes, se´l vengueren i retornaren al seu anterior habitatge de les Pedreres, davant la indiferència i passivitat de l´INV. Així començà la degradació de Font de la Pólvora i s´estabilitzà la població de Torre Alfons XII i Polvorins.

A finals dels 80, l´Ajuntament aconseguí del Ministeri de Defensa que l´eximís de l´obligació de destinar la superfície ocupada a Torre Gironella disseminat a zona verda. El 1990, vengué el ­terreny que ocupava cada casa a qui l´habitava i es regenerà el barri reconstruint les seves cases els veïns i executant l´Ajuntament el Pla Especial de Quim Espanyol i Quico Hereu que significava esponjar-lo i renovar les precàries infraestructures que, feia anys, havien construït els veïns posant-hi la feina els caps de setmana i l´Ajuntament, el material.

No es pogué fer gaire res més. Fins avui, que l´Ajuntament ha aprovat un Pla Social que ha de donar, en primer lloc, un habitatge digne i socialment integrat als habitants de Polvorins i Torre Alfons XII i, a la ciutat, la zona verda més sana i espectacular.