BanderesF.Xavier Roca Font Palau-Saverdera

En la conferència del Molt Honorable President de la Generalitat a Madrid hi ha hagut manifestació en contra de perones que lluïen banderes espanyoles anticonstitucionals amb l´àliga del temps franquista i no ha passat res; en un partit de futbol si algú porta una bandera estelada és maltractat, insultat, li prenen la bandera i pot acabar al jutjat amb una denúncia de la fiscalia. Aquesta és la democràcia del Partit Popular? Doncs, senyors, cada dia és més urgent i necessari que marxem d´un país ancorat en el passat.

A la militància del PSOEChej Ayad Kerrum SILS

Aprofito aquest diari per felicitar molt sincerament la militància del Partit Socialista Obrer Espa­nyol per l´elecció del seu nou secretari general i pel nou camí que volen construir. Crec que la militància ha decidit contundentment i de manera intel·ligent posar fi a la influència tòxica de les mòmies polítiques del partit: Felipe González, Jose Luis Rodríguez Zapatero, Guillermo Fernández Vara, Ximo Puig, Javier Fernández, Alfonso Guerra, Manuel Chaves, Alfredo Pérez Rubalcaba, José Bono, etc. Ara el nou secretari comença la seva travessia del desert en ple estiu, perquè els arcaics i antics dirigents del PSOE no li regalaran aigua ni calçat, ja que pensen que aquesta és una empresa de la seva propietat, no una organització política. Espero que els/les votants estiguin a l´alçada dels/les militants, i totes i tots siguin justos i justes amb el Sàhara i Catalunya.

M´agradaria deixar clar que no soc militant ni votant del PSOE, soc votant dels partits d´esquerres de debò. Sort, Sr. Pedro Sánchez, en la teva travessia.

Ciberatac a Telefónicaaleix serrat casadellà llagostera

Jo vinc a parlar sobre el tema del recent ciberatac arreu del món. Bé, m´enfocaré en com l´empresa de Telefónica va sobrevalorar la seva seguretat. L´atac, enviat des de la Xina, segons els experts, va afectar moltes empreses però sobretot va afectar Telefónica, ja que aquest malware enviat per correu encriptava les dades de l´ordinador i llavors demanava 300 euros en bitcoins i Telefónica no li va donar importància pensant que era una broma i confiant en el seu cap de ciberseguretat, Chema Alonso, que va presumint molt que és el millor d´Espanya i resulta que un simple malware enviat per correu i que aprofita una vulnerabilitat de Windows quasi li costa el seu lloc de treball. Jo crec que aquest cop hauran après la lliçó de no menysprear les coses i hauran après que mai passa res fins que passa.

La «moderna» estratègia de seguretat a les carreteresMarc de Vicente Ferrer CASSÀ DE LA SELVA

D´ara endavant els conductors que hagin sigut culpables de dos o més accidents a les carreteres a causa de l´alcohol o de les drogues seran investigats per les autoritats sanitàries per esbrinar si en depenen o en fan un abús, per tal de decidir si els retornen el carnet.

Si parem atenció, podem observar en un pla més detallat l´absurditat i la insensatesa de la «moderna» proposta, ja que és necessari haver provocat dos o més accidents perquè es faci alguna cosa al respecte. Ja s´hauria de donar per entès que si una persona causa un incident d´aquest tipus el mínim que poden fer és assegurar-se que l´autor no en sigui simpatitzant abans de retornar-li. Cal arruïnar més vides per la negligència dels que tenen el poder?

Aquesta estratègia forma part de la «moderna» seguretat viària proposada (o més ben dit imposada) per l´Estat espanyol, que bàsicament consisteix a ­­­tran­quil·lit­zar els ciutadans amb mesures nefastes per tal d´estalviar-se fons per construir infraestructures innecessàries. Si el que volem és evitar accidents, i salvar vides el que hem de fer és reforçar trams conflictius i perillosos com l´Arrabassada, per exemple, en lloc de gastar-los en aquestes ximpleries.

Una altra proposta que deixo sobre la taula és reforçar els controls d´alcoholèmia, que ja em perdonareu, però són francament escassos i també podeu instal·lar més inspeccions policials, evitant així, l´ús del mòbil al cotxe, que és el principal motiu de molts accidents. Per acabar, em sento amb l´obligació de recordar que cal estar en condicions davant del volant i mirar la carretera.

El futbol femení

Gina Miquel Boada LLAGOSTERA

n Avui, m´agradaria parlar a tots els lectors d´aquest diari d´un tema que darrerament ha aconseguit més importància de la que tenia anteriorment. Es tracta del futbol femení. Anteriorment, molta gent no li donava la mínima importància, però gràcies a aquella minoria de persones que van lluitar per donar-li nom i fer-lo créixer avui ha arribat fins on és ara. Si, tot i així, encara no equival al futbol masculí i si soc realista, fins i tot penso que mai podrà aconseguir la mateixa importància. És un desigualtat això? Doncs potser sí. Que en un principi només el practiqués el sexe masculí no vol dir que nosaltres, les noies, no puguem tenir la mateixa importància i no puguem fer història de la mateixa manera. Aquesta és la meva opinió i no pretenc que ningú canviï la seva manera de pensar, tot i que penso que és un gran tema per poder reflexionar-hi i si ningú ens ha parat fins aquí, significa que no deixarem mai de créixer, estigueu-ne convençuts.

Maltractament animalmartÍ massegur LLAMBILLES

n Em sembla indignant que avui, en el segle XXI, se segueixi torturant els animals i portant-los a la mort en les curses de braus només pel plaer d´entretenir els espectadors que gaudeixen de veure maltractar animals.

Malauradament, la Llei, de moment, defensa els taurins, permetent que segueixin celebrant legalment tortures públiques de toros. Cada 10 de desembre (dia dels drets dels animals) marca un dia de reivindicació perquè el respecte pels altres no es redueixi només als éssers humans, sinó també al respecte als éssers vius. Els animals són utilitzats en els més variats àmbits, com si es tractés d´objectes al nostre abast. Per saber més coses sobre la vida dels animals hi ha formes més respectuoses que l´experimentació en laboratoris, que cal evitar.

Ara se sap que ja existeixen mètodes de prova sense animals, i no les cruels proves amb ells. Per un món millor.