La notícia de la decisió final de la jutgessa de Girona, que finalment manté les mesures cautelars contra la secretària d'Amer Concepción Aguilera i ha de quedar suspesa de feina fins que acabi l'expedient disciplinari obert contra ella, va caure ahir a l'Ajuntament d'Amer "com aigua beneïda", va admetre l'alcalde, Albert Plana.

Aquesta ha estat una setmana de tensió al consistori. Tot va començar dimarts quan Aguilera es va presentar a treballar amb una notificació judicial amb data de dilluns que suspenia les mesures cautelars i permetien a la secretària tornar a treballar. Dimecres, però, la defensa de l'Ajuntament havia d'anar als jutjats de Girona per donar les seves explicacions al procés que ha obert contra ella. I ara han convençut la jutgessa.

Segons va explicar l'advocat que representa l'Ajuntament, Joan Xifra, la rectificació judicial va arribar ahir al migdia. "Bàsicament revoca la mesura que va acordar dilluns". El que es discutia era si es vulnerava algun dret de la secretària mentre es tramita l'expedient, i la jutgessa ha resolt que no i que "era perfectament vàlid el manteniment de la mesura cautelar" que la suspèn de feina.

A més, va explicar ahir Xifra, la jutgessa "pren en consideració que els fets que es tracten són greus i que, en definitiva, l'ambient que hi ha a l'Ajuntament no és bo" amb la presència d'Aguilera i "és millor que de moment" no hi sigui.

Una decisió "necessària"

En la mateixa línia que l'advocat, l'alcalde Plana va assegurar que "era necessari, estava cantat i no podia ser d'una altra manera". El batlle va explicar que ahir la secretària es va presentar a treballar "com aquell que res". "Va dir: "Vinc a fer ús del meu lloc de treball" i clar, en principi estava vigent la notificació judicial de dilluns que suspenia les mesures cautelars i li he donat totes les facilitats", va prosseguir Plana. "He posat a la seva disposició una sala amb els equipaments necessaris".

Tot i això, l'actitud de la secretària hauria estat "amb un to amenaçant per part d'ella", va dir l'alcalde, i "quan s'ha acomiadat ha dit que fins demà". Però "al migdia ens hem assabentat que la jutgessa s'havia pronunciat a favor de l'Ajuntament i que a partir de demà no pot tornar a treballar".

D'aquesta manera, va prosseguir, "si torna tenim l'ordre d'enviar-la a casa i s'ha acabat". Ara, va dir mostrant-se alleugerit, "tornarem a estar tranquils fins que s'acabi l'expedient disciplinari".

Amb tot, "aquest matí hi ha hagut un estat de nervis impressionant. Vaja, dono per ben emprada la mala estona que hem passat a canvi que no ha de tornar durant un temps i que de moment s'ha fet justícia", va sentenciar l'alcalde.