El Teatre de Lloret va acollir ahir el lliurament de diferent premis de prestigi, com el Sa Gavina, els Premis de Literatura de Viatges i el Joan Llaverias de contes infantils il·lustrats. Un dels guardons més destacats, dotat amb 1.000 euros, és el Premi Literari Vila de Lloret que enguany s'ha atorgat a Norbert Botella, de Calonge, amb el treball "Júlia i el Camí". En l'apartat de poesia el jurat va atorgar el premi, dotat amb 500 euros, al treball "Arribades" d'Alexandre Planas, de Corbera de Llobregat.

El educació primària el guardó en poesia de viatge va ser per "Viatge pel Mundial" de Marc Rico i en narrativa es va premiar "El viatge més llarg" d'Adrià Guerrero, amdós alumnes de l'Institut-Escola de Lloret. En educació secundària el premi a poesia de viatge va ser per "La llar en guerra" de Mònica Shewani i en narrativa "Boomerang" de Maria Teresa Segura, alumnes de l'IES Rocagrossa.

El guanyador del setè premi Joan Llaveries va ser per "Els gegants de Lloret de Mar" de Josep Bantí, Cecília Martínez i Marta Rota. Finalment, l'actor lloretenc Fermí Reixach va guanyar el 24è Sa Gavina de les Arts i les Lletres. Enguany el guardó el va lliurar l'alcalde de Lloret, Romà Codina, després que l'APAC hagi anunciat que està en procés de dissolució.