Els propietaris de Can Juncadella han entregat finalment el projecte definitiu per refer el camí de ronda, el que els permetria mantenir tancats la resta de camins que passen per la seva propietat. Segons va confirmar ahir el regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez, l'Ajuntament va rebre el projecte el 30 de juny. Era l'últim dia que els propietaris de l'espai tenien per presentar-lo, després del darrer requeriment que el consistori els va donar fa gairebé dos mesos.

En cas contrari, s'enfrontaven a una possible denúncia per part de Lloret per incompliment del conveni, signat el 2009, entre les dues parts i que especificava que la propietat es faria càrrec de refer el camí de ronda a canvi de permetre'ls tancar la resta de camins que passen per la seva propietat.

De fet, a finals de l'any passat, els propietaris ja van entregar a Costes i a l'Ajuntament un avantprojecte (també després de diversos requeriments) però ara és el projecte definitiu, que preveu tots els aspectes relacionats amb l'obra (materials, distàncies, etcètera).

Fa 15 dies, va explicar ahir Martínez, l'alcalde es va reunir amb la Direcció General d'Urbanisme i amb la propietat, entre altres, per reclamar la documentació del projecte final. Ara ha arribat i al consistori li agrada. "Si es fa així, serà fantàsti", va dir Martínez qui va avançar alguns detalls del projecte. "Fan un mirador a la part dels Bullents", a l'altura de cala Canyelles, amb vistes sobre la cova, va explicar el regidor d'Urbanisme.

Amb el projecte sobre la taula, Lloret demanarà a tots els organismes implicats (Costes, Medi Ambient, Urbanisme...) que emetin informes. Quan es resolguin, la comissió d'Urbanisme haurà d'aprovar el projecte. A banda, entrarà en fase d'exposició pública. En la passada reunió de l'alcalde, es va demanar que ara les administracions agilitzin el procés per la importància del projecte per Lloret.