L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, té previst convocar una Junta de?Portaveus el pròxim dilluns per desencallar l'aprovació de les retribucions del govern en minoria del PSC-CiU?i les indemnitzacions per assistències dels regidors. La reunió arriba després que l'oposició tombés dimarts, i per segon cop, els sous del govern.

El passat 2 de juliol, el govern va presentar la primera proposta al ple, on l'alcalde cobraria 55.000 euros l'any, la primera tinent d'alcalde (de CiU), 45.000 euros l'any, a més de les indemnitzacions per assistències dels regidors. La votació va ser de nou vots a favor (4 del PSC, 4 de CiU i 1 del PP), deu en contra (ICV-EUiA, C's, Batega i CUP) i l'abstenció dels dos regidors d'ERC. Aquest dimarts, el govern presentava una nova proposta amb lleugeres rebaixes en el sou de la tinent d'alcalde i en les assistències, però la votació va tornar a sortir en contra amb indèntic resultat.

Ahir, després de la constitució del ple del Consell Comarcal, l'alcalde, Miquel Lupiáñez, va lamentar que els grups tenien previst abstenir-se, tal com van votar en la Junta de Portaveus prèvia al ple però després votaven en contra, com les seves assemblees el van manar. Una decisió «legítima», va dir l'alcalde. Amb tot, va qualificar l'«actitud política» de l'oposició de «barroera, falsa i deshonesta» per assegurar un vot i al ple canviar-lo. Lupiáñez va afegir que l'oposició ha fet «des del primer moment» una campanya «d'assetjament i enderrocament».

Ara, el batlle reunirà la Junta de Portaveus. «S'ha de tornar a parlar i veure què volen», i afegia que és l'alcalde que cobrarà menys dels últims anys. Tampoc descarta portar un notari i presentarà una declaració patrimonial perquè en acabar el mandat es pugui comparar.