El conductor que va fugir sense ajudar un motorista després de tenir un accident al camí Torre Marata de Maçanet de la Selva el 23 de setembre de 2012 ha evitat que un tribunal popular el jutgi i ha aconseguit un pacte amb la fiscalia que li rebaixa un any la petició inicial de pena. El fiscal sol·licitava en el seu escrit de qualificació provisional que se'l condemnés a 18 mesos però finalment, gràcies a l'acord formalitzat ahir a l'Audiència Provincial de Girona, ha estat condemnat a mig any de presó per omissió del deure de socors.

La investigació del sinistre exculpava parcialment Abdallah Mahib el Medeghry perquè entenia que ell no va provocar l'accident sinó que la víctima va perdre el control de la seva motocicleta i va caure a la carretera i va envair el carril contrari. El processat no el va poder esquivar però sí que va fugir del lloc després de l'atropellament, com ahir va reconèixer. El motorista va quedar malferit a terra i va acabar morint dos dies després a l'hospital.

L'accident va tenir lloc cap a les set de la tarda del 23 de setembre del 2012. El motorista ?circulava pel camí de Torre Marata de Maçanet quan, a l'alçada del punt quilomètric 1,7, va perdre el ?control del ciclomotor i va caure a la carretera. Motorista i moto es van arrossegar per la calçada fins que van enviar el carril contrari.

En aquell moment, l'acusat, un veí de Platja d'Aro de 61 anys, conduïa una furgoneta en direcció contrària, cap on hi havia el motorista i la moto estesos a terra. Abdallah Mahib el Medeghry va admetre ahir que quan va veure el motorista a terra al costat del ciclomotor, va intentar esquivar-los però «li va ser impossible» i va acabar impactant contra ells.

Després de l'accident va fugir tot i que sabia que el motorista podia estar ferit greu. Ni tan sols es va aturar a comprovar quin era l'estat de la víctima ni si hi havia alguna altra persona que el pogués socórrer immediatament. Transcorreguts dos dies de l'accident, el motorista va morir a l'hospital Josep Trueta de Girona.

La detenció

Encara que va fugir del punt on havia tingut lloc l'accident, els Mossos d'Esquadra van poder aconseguir detenir-lo perquè van trobar el seu vehicle abandonat en un ramal de la C-65 a la sortida de Santa Cristina d'Aro. Els importants ?danys que presentava la furgoneta a la part frontal i els baixos van permetre als investigadors determinar que el veí de Platja d'Aro havia atropellat el motorista.