L'equip de govern de Blanes (PSC-CiU) va aprovar per unanimitat ahir en el ple sol·licitar de nou al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat la cessió del tram de la carretera GI-600 entre les rotondes de Mas Cremat i Focs, perquè passi a ser titularitat de l'Ajuntament blanenc. Amb aquest tràmit, el consistori ha recuperat el procés necessari per poder actuar en aquesta zona i construir-hi la rotonda de Ca la Guidó -en la confluència del carrer Ca la Guidó i la GI-600- llargament reivindicada pels veïns perquè permetria pacificar i millorar el trànsit i la mobilitat. Aquest projecte ja compta amb una partida aprovada de 100.000 euros en el pressupost de 2016.

Així mateix, es va aprovar també sol·licitar que Territori assumeixi la titularitat de l'actual avinguda Europa, entre la rotonda de Mas Cremat a la GI-600 i la de Mar i Murtra a la GI-682, tot i que l'Ajuntament es faria càrrec de la conservació de l'enjardinat i l'enllumenat del tram de 365 metres que es proposa traspassar.

Aquest procés d'intercanvi es va iniciar l'any 2000 quan ja es va acordar en el ple sol·licitar la cessió d'aquest tram de la GI-600. El 2004, el Servei Territorial de Girona va proposar al consistori un intercanvi de cessions, un acord que va ser acceptat, motiu pel qual el 2009 es va formalitzar i signar l'acta de permuta. La seva aprovació però, va quedar condicionada a un tràmit legal que no va ser possible fins al 2015 quan la Generalitat va aprovar una nova llei de mesures fiscals, financeres i administratives. Arran d'aquests canvis legislatius, l'Ajuntament va tornar a sol·licitar l'aprovació de l'acta de permuta a Carreteres, qui va informar que calia iniciar un nou expedient de cessió ordinària.

D'altra banda, ahir també es va donar compte de la renúncia de la primera tinent d'alcalde, Meritxell Salarich (CiU), i de la regidora d'Educació, Susana Ramajo (PSC), les quals van decidir fa unes setmanes deixar el càrrec per motius personals i de salut. En reconeixement a la seva tasca, se'ls va lliurar una reproducció de la Font Gòtica, el màxim reconeixement que concedeix l'Ajuntament de Blanes.